Звезда узалуд молила навијаче!

УЕФА покренула поступак због расизма! Иако су из Црвене звезде апеловали да навијачи спортски навијају против Судуве, присталице српског шампиона би опет могле да коштају црвено-беле.

Фудбал 26.07.2018 | 19:00
Звезда узалуд молила навијаче!
Дисциплинска комисија УЕФА покренула је поступак против Звезде због понашања навијача у мечу одиграном у уторак на "Рајку Митићу".

Звезда је оптужена за расистичко скандирање (члан 14. Дисциплинског правилника УЕФА) и блокирање степеништа на трибинама (члан 38. правилника УЕФА о сигурности и безбедности).

Случај ће бити разматран пред Контролним, етичким и дисциплинским телом УЕФА 10. августа.

Црвена звезда се и даље налази под условном казном УЕФА, и свако кршење прописа могло би да доведе до казне, евентуалне суспензије трибине или целог стадиона.

Одлука ће бити донета 10. августа, дакле после првог дуела у веома извесном 3. колу за Лигу шампиона где ће Звезда прво бити домаћин (7. или 8. јул), ако не буде изненађења у Литванији, па би у госте требало да дођу Легија или Спартак Трнава.

То значи да би се казна односила за потенцијални дуел у плеј-офу за Лигу шампиона.

Подсетимо Црвена звезда је већ под условном казном УЕФА на шта је клуб претходних недеља упозоравао навијаче.

УЕФА је раније навијачима Црвене звезде забранила гостовање у Литванији због "непримереног понашања" у Летонији против Спартакса, док је клуб претходне сезоне више пута плаћао новчане казне због прекршаја навијача.

Звезда је савладала Судуву 3:0 у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона, реванш у Литванији је у уторак.

Уколико црвено-бели одбране ову предност, у трећој рунди ће играти са бољим из двомеча између пољске Легије и словачког Спартака.

Тим из Трнаве славио је са огромних 2:0 на гостовању у Варшави.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дире Страитс

26.07.2018 18:54

Волим Звезду,али је треба избацити из Европе пошто није у стању да се обрачуна са шачицом хулигана. као да их се боје. Тако је и у Партизану и другим клубовима које изгледа воде наркомани и хулигани.

ОДГОВОРИТЕ