Zvezda uzalud molila navijače!

UEFA pokrenula postupak zbog rasizma! Iako su iz Crvene zvezde apelovali da navijači sportski navijaju protiv Suduve, pristalice srpskog šampiona bi opet mogle da koštaju crveno-bele.

Fudbal 26.07.2018 | 19:00
Zvezda uzalud molila navijače!
Disciplinska komisija UEFA pokrenula je postupak protiv Zvezde zbog ponašanja navijača u meču odigranom u utorak na "Rajku Mitiću".

Zvezda je optužena za rasističko skandiranje (član 14. Disciplinskog pravilnika UEFA) i blokiranje stepeništa na tribinama (član 38. pravilnika UEFA o sigurnosti i bezbednosti).

Slučaj će biti razmatran pred Kontrolnim, etičkim i disciplinskim telom UEFA 10. avgusta.

Crvena zvezda se i dalje nalazi pod uslovnom kaznom UEFA, i svako kršenje propisa moglo bi da dovede do kazne, eventualne suspenzije tribine ili celog stadiona.

Odluka će biti doneta 10. avgusta, dakle posle prvog duela u veoma izvesnom 3. kolu za Ligu šampiona gde će Zvezda prvo biti domaćin (7. ili 8. jul), ako ne bude iznenađenja u Litvaniji, pa bi u goste trebalo da dođu Legija ili Spartak Trnava.

To znači da bi se kazna odnosila za potencijalni duel u plej-ofu za Ligu šampiona.

Podsetimo Crvena zvezda je već pod uslovnom kaznom UEFA na šta je klub prethodnih nedelja upozoravao navijače.

UEFA je ranije navijačima Crvene zvezde zabranila gostovanje u Litvaniji zbog "neprimerenog ponašanja" u Letoniji protiv Spartaksa, dok je klub prethodne sezone više puta plaćao novčane kazne zbog prekršaja navijača.

Zvezda je savladala Suduvu 3:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, revanš u Litvaniji je u utorak.

Ukoliko crveno-beli odbrane ovu prednost, u trećoj rundi će igrati sa boljim iz dvomeča između poljske Legije i slovačkog Spartaka.

Tim iz Trnave slavio je sa ogromnih 2:0 na gostovanju u Varšavi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dire Straits

26.07.2018 18:54

Volim Zvezdu,ali je treba izbaciti iz Evrope pošto nije u stanju da se obračuna sa šačicom huligana. kao da ih se boje. Tako je i u Partizanu i drugim klubovima koje izgleda vode narkomani i huligani.

ODGOVORITE