Гштад: Сјајни Ђере избацио Ћорића!

За своје друго узастопно четвртфинале! Ласло Ђере пласирао се у четвртину финала турнира у Гштаду пошто је после борбе у три сета био бољи од Борне Ћорића – 6:4, 1:6, 6:1.

Тенис 26.07.2018 | 17:00
Гштад: Сјајни Ђере избацио Ћорића!
Одлични Ђере: Избацио Ћорића, па опет чека Хрвата! Ласло Ђере изборио је пласман у четвртфинале турнира у Гштаду.

Србин, 101. играч света, савладао је колегу из Хрватске, тренутно 21. рекет планете, после нешто мање од два часа игре.

Ласло је наставио да диже форму и да игра све боље пред други део тениске сезоне, изборивши друго узастопно четвртфинале на турнирима из серије 500, после хрватског Умага, па га чека нови скок на АТП листи.

У борби за финале чека га Виктор Галовић, још један Хрват, који је место на турниру добио као 'срећни губитник' пошто је претходно поражен у квалификацијама.

Ласло Ђере наставио је да пружа добре партије на турниру у Гштаду.

После елиминације Дениса Истомина, у осмини финала приредио је сензацију, победивши Борну Ћорића, 21. играча са АТП листе.

Ђере, који је 101. тенисер света, тријумфовао је против Хрвата, који је трећи носилац у Гштаду, резултатом 2:1, по сетовима 6:4, 1:6, 6:1, после непуних два сата игре.

Српски тенисер ће се за улазак у полуфинале борити са још једним Хрватом, Виктором Галовићем, који је приредио изненађење, пошто је из квалификација, као "срећни губитник" стигао до четвртфинала.

На том путу, Галовић, који је тренутно 267. на АТП листи, срушио је Робина Хасеа, петог фаворита за титулу на турниру у Швајцарској.

Турнир у Гштаду из категорије АТП 250 игра се за наградни фонд од од 501.345 евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар