Gštad: Sjajni Đere izbacio Ćorića!

Za svoje drugo uzastopno četvrtfinale! Laslo Đere plasirao se u četvrtinu finala turnira u Gštadu pošto je posle borbe u tri seta bio bolji od Borne Ćorića – 6:4, 1:6, 6:1.

Tenis 26.07.2018 | 17:00
Gštad: Sjajni Đere izbacio Ćorića!
Odlični Đere: Izbacio Ćorića, pa opet čeka Hrvata! Laslo Đere izborio je plasman u četvrtfinale turnira u Gštadu.

Srbin, 101. igrač sveta, savladao je kolegu iz Hrvatske, trenutno 21. reket planete, posle nešto manje od dva časa igre.

Laslo je nastavio da diže formu i da igra sve bolje pred drugi deo teniske sezone, izborivši drugo uzastopno četvrtfinale na turnirima iz serije 500, posle hrvatskog Umaga, pa ga čeka novi skok na ATP listi.

U borbi za finale čeka ga Viktor Galović, još jedan Hrvat, koji je mesto na turniru dobio kao 'srećni gubitnik' pošto je prethodno poražen u kvalifikacijama.

Laslo Đere nastavio je da pruža dobre partije na turniru u Gštadu.

Posle eliminacije Denisa Istomina, u osmini finala priredio je senzaciju, pobedivši Bornu Ćorića, 21. igrača sa ATP liste.

Đere, koji je 101. teniser sveta, trijumfovao je protiv Hrvata, koji je treći nosilac u Gštadu, rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 1:6, 6:1, posle nepunih dva sata igre.

Srpski teniser će se za ulazak u polufinale boriti sa još jednim Hrvatom, Viktorom Galovićem, koji je priredio iznenađenje, pošto je iz kvalifikacija, kao "srećni gubitnik" stigao do četvrtfinala.

Na tom putu, Galović, koji je trenutno 267. na ATP listi, srušio je Robina Hasea, petog favorita za titulu na turniru u Švajcarskoj.

Turnir u Gštadu iz kategorije ATP 250 igra se za nagradni fond od od 501.345 evra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar