Предсједник ФС Њемачке: Погријешио сам у вези Езила...

Председник Фудбалског савеза Немачке Рајнхард Гриндел рекао је да је погрешно поступао у ситуацији са Месутом Езилом, али је негирао оптужбе за расизам.

Фудбал 28.07.2018 | 21:15
Предсједник ФС Њемачке: Погријешио сам у вези Езила...
Фудбалер Арсенала прошле недеље је саопштио да се повукао из репрезентације због расизма и дискриминације, после оштрих критика са којима се суочио када се усред председничке кампање у мају, сликао са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Езил је оптужио Савез, навијаче и медије за расизам и дискриминацију људи турског порекла. Гриндел је рекао да жали што је критика Савеза "злоупотребљена за расистичке слогане".

"Као председник Савеза требало је да кажем оно што је јасно за мене и за Савез – сваки облик расистичке нетрпељивости је неприхватљив и неће се толерисати", рекао је Гриндел.

Месут је био један од најслабијих играча Немачке на Светском првенству у Русији. Немачка је као бранилац титуле испала у првој фази такмичења, уз победу и два пораза.

Озил (29) је за репрезентацију Немачке на 92 утакмице постигао 23 гола, а имао је и 40 асистенција, освојивши Мундијал пре четири године у Бразилу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар