Predsjednik FS Njemačke: Pogriješio sam u vezi Ezila...

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel rekao je da je pogrešno postupao u situaciji sa Mesutom Ezilom, ali je negirao optužbe za rasizam.

Fudbal 28.07.2018 | 21:15
Predsjednik FS Njemačke: Pogriješio sam u vezi Ezila...
Fudbaler Arsenala prošle nedelje je saopštio da se povukao iz reprezentacije zbog rasizma i diskriminacije, posle oštrih kritika sa kojima se suočio kada se usred predsedničke kampanje u maju, slikao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ezil je optužio Savez, navijače i medije za rasizam i diskriminaciju ljudi turskog porekla. Grindel je rekao da žali što je kritika Saveza "zloupotrebljena za rasističke slogane".

"Kao predsednik Saveza trebalo je da kažem ono što je jasno za mene i za Savez – svaki oblik rasističke netrpeljivosti je neprihvatljiv i neće se tolerisati", rekao je Grindel.

Mesut je bio jedan od najslabijih igrača Nemačke na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nemačka je kao branilac titule ispala u prvoj fazi takmičenja, uz pobedu i dva poraza.

Ozil (29) je za reprezentaciju Nemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija, osvojivši Mundijal pre četiri godine u Brazilu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar