Око 30% породица на удару насиља

С циљем подршке рада невладином сектору и Фондацији Лара, на њихов позив градски менаџер Бијељине посјетио је данас Сигурну кућу.  

Република Српска 26.07.2018 | 16:06
Око 30% породица на удару насиља
Фондација “Лара” сваке године бар једном организује “Дан отворених врата”, за медије и представнике власти. Градски менаџер је током посјете Сигурној кући дао обећање испред Градске управе да ће се учинити све да се у догледно вријеме санирају и заостале штете од поплава.

„Нажалост, наш данашњи долазак, поред тога што смо сви срећни и задовољни, он је истовремено и врло узнемирујући јер је потврда да још увијек постоје људи у нашем друштву, који злостављају чланове своје породице. Желим да се захвалим, у име Градске управе, дамама из `Ларе` које брину о женама и дјеци који су угрожени", истакао је менаџер града Бијељина Милош Стевановић.

Око 30% породица код нас је захваћено породичним насиљем, а у далеко мањој мјери се оно и пријављује.

“Наша врата су увијек отворена, за оне којима је то потребно, наш СОС телефон 1264 је доступан, као и Сигурна кућа која нуди смјештај, збрињавање, психо-социјалну, правну и сваку другу врсту помоћи у проналажењу рјешења за спречавање насиља, и његово понављање”, навела је Радмила Жигић, директорица Фондације “Лара”.

Од почетка године у Сигурној кући је боравило 11 корисника. Закон каже да је боравак ограничен на годину дана, колико је износио и најдужи останак у овој кући, мада се могу у екстремним случајевима направити и изнимке. Из “Ларе” поручују да је циљ боравка у Сигурној кући, да се особе охрабре да на неки начин обнове живот, те да се подстакну надлежне институције да ураде свој дио посла да би кориснице у томе и успјеле.

(БН) 



Коментари / 0

Оставите коментар