Турнир у пецању удицом на пловак

На ријеци Дрини данас је одржан “ИВ турнир у пецању удицом на пловак-Бијељина 2018". Ампутирци из Бијељине су освојили прво мјесто, учесници из Угљевика су били други, а чланови РВИ “Орао” из Бијељине заузели су трећу позицију.

Република Српска 26.07.2018 | 15:47
Турнир у пецању удицом на пловак
Турнир у пецању удицом на пловак, је манифестација везана за пројекат са Градском управом Бијељина “Квалитетно помагало-успјешан риболовац”, који реализују Регионално удружење ампутираца Бијељина у партнерству са Спортско-риболовним друштвом “Риба” из Бијељине.

“Ми сми имали једну радионицу, у склопу овог пројекта, за начин израде, кориштења и добијања ортопедских помагала, гдје смо посјетили и једну ортопедску кућу. Данас, овдје на ријеци Дрини наши чланови ће исказати своје вјештине и знање о риболову. Овај догађај је посвећен 01. августу, Међународном дану борбе против касетне муниције и ситног наоружања”, каже Милорад Јовић, секретар Регионалног удружења ампутираца.

“Покушавамо да извучемо људе из кућа да се мало ослободе и опусте, на овакве начине. Овдје поред воде, заборавимо на све проблеме, и бар тај један дан у години будемо безбрижни и весели“, додаје Гојко Шурбат, предсједник Регионалног удружења ампутираца.

На такмичењу су учествовали такмичари са подручја Бијељине, Угљевика и Брчког.

“Добар је улов, мање су рибе, али мало по мало, накупи се, све се вага. Вода је добра, лијепо вријеме, сунчано, а није ни превише вруће. Дружимо се, што је најбитније, а и добра је приступачност води, можемо лијепо да сједнемо, да се намјестимо и опустимо”, каже Жико Митровић из Угљевика.

Првог августа је Међународни дан борбе против касетне муниције и ситног наоружања, па се оваквим догађајима жели скренути пажња јавности и послати порука да је дошло крајње вријеме да се БиХ очисти од мина.

(БН) 


















Коментари / 0

Оставите коментар