Turnir u pecanju udicom na plovak

Na rijeci Drini danas je održan “IV turnir u pecanju udicom na plovak-Bijeljina 2018". Amputirci iz Bijeljine su osvojili prvo mjesto, učesnici iz Ugljevika su bili drugi, a članovi RVI “Orao” iz Bijeljine zauzeli su treću poziciju.

Republika Srpska 26.07.2018 | 15:47
Turnir u pecanju udicom na plovak
Turnir u pecanju udicom na plovak, je manifestacija vezana za projekat sa Gradskom upravom Bijeljina “Kvalitetno pomagalo-uspješan ribolovac”, koji realizuju Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina u partnerstvu sa Sportsko-ribolovnim društvom “Riba” iz Bijeljine.

“Mi smi imali jednu radionicu, u sklopu ovog projekta, za način izrade, korištenja i dobijanja ortopedskih pomagala, gdje smo posjetili i jednu ortopedsku kuću. Danas, ovdje na rijeci Drini naši članovi će iskazati svoje vještine i znanje o ribolovu. Ovaj događaj je posvećen 01. avgustu, Međunarodnom danu borbe protiv kasetne municije i sitnog naoružanja”, kaže Milorad Jović, sekretar Regionalnog udruženja amputiraca.

“Pokušavamo da izvučemo ljude iz kuća da se malo oslobode i opuste, na ovakve načine. Ovdje pored vode, zaboravimo na sve probleme, i bar taj jedan dan u godini budemo bezbrižni i veseli“, dodaje Gojko Šurbat, predsjednik Regionalnog udruženja amputiraca.

Na takmičenju su učestvovali takmičari sa područja Bijeljine, Ugljevika i Brčkog.

“Dobar je ulov, manje su ribe, ali malo po malo, nakupi se, sve se vaga. Voda je dobra, lijepo vrijeme, sunčano, a nije ni previše vruće. Družimo se, što je najbitnije, a i dobra je pristupačnost vodi, možemo lijepo da sjednemo, da se namjestimo i opustimo”, kaže Žiko Mitrović iz Ugljevika.

Prvog avgusta je Međunarodni dan borbe protiv kasetne municije i sitnog naoružanja, pa se ovakvim događajima želi skrenuti pažnja javnosti i poslati poruka da je došlo krajnje vrijeme da se BiH očisti od mina.

(BN) 


















Komentari / 0

Ostavite komentar