Пораст миграната озбиљан проблем

Пораст броја илегалних миграната који улазе из сусједних земаља је озбиљан проблем. У прошлој години откривена су 33 мигранта, ове већ 345, од којих у посљедњих 20 дана 341 мигрант. Није било кривичних дјела, ни прекршаја које су починили мигранти", навео је начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић.

Република Српска 26.07.2018 | 13:03
Пораст миграната озбиљан проблем
“Није било кривичних дјела, ни прекршаја које су починили мигранти. Полиција има добру сарадњу са пограничном полицијом и инспекторима за странце, организујемо заједничке патроле и успијевамо да лоцирамо и откријемо мигранте који ноћу у групама прелазе преко ријека Дрине и Саве. Реагујемо на вријеме, иначе би у Семберији већ било преко хиљаду миграната. Уз огроман ангажман, за сада успијевамо да спријечимо неконтролисани улазак илегалних миграната у град и околна села и очувамо безбједност грађана”, навео је Ћосић.

Стање безбједности које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина је задовољавајуће, истакнуто је на данашњој конференцији за медије. Није било кривичних дјела која би својим последицама изазвала веће узнемирење јавности.

“У периоду јануар – јуни извршена су 523 кривична дјела, надлежним тужилаштвима је поднесено 467 извјештаја о почињеном кривичном дјелу, против 429 лица од чега су 84 лица повратници у извршењу кривичних дјела и 20 малољетна лица”, истиче начелник Сектора криминалистичке полиције Дарко Коврлија.

Инспектор Сектора полиције Раденко Кнежевић нагласио да се у извјештајном периоду догодило 520 саобраћајних незгода.

“У овим незгодама 7 лица су смртно страдала, евидентирано је 117 саобраћајних незгода у којима је 30 лица задобило тешке тјелесне повреде, а 129 лица задобило лакше тјелесне повреде и 403 саобраћајне незгоде са материјалном штетом,” рекао је Кнежевић.

Најчешћи узроци ових саобраћајних незгода били су непрописно извођење радње са возилом у саобраћају и неприлагођена брзина условима и стању пута.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

милош

26.07.2018 11:31

Успијевамо да спријечимо нелегални улазак миграната?! Па одакле се појавише ових 340 (реално их је прошло или дошло пар хиљада). Свугдје их има, крај Дрине, крај Саве, у граду, у селима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

град бн

26.07.2018 12:37

Ви сте највеци проблем!!! Мигранти додју и продју, а ви остајете до неизмоглости !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предлагач

26.07.2018 12:59

Људи моји, криза радне снаге у свим секторима, пољопривреда и грађевина прије свега! Идемо момци на звјездан у редак па да видиш како бегају већ сутра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

26.07.2018 13:24

Мислим да це најјаци стуцњак за мигранте бајни министар Мектиц рјесити мигранте док казес кекс! Е мој Мектицу, прије неколико мјесеци када су те упозоравали да це бити проблема са мигрантима ти реце да то није ниста! Среца наса па си министар на нивоу БиХ, ста би било да си у Републици Српској ми би сада имали пуно висе проблема него сада. Нека се БиХ сада бави мигрантима ,Република Српска не зели и неце на својој територији мигранте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Они Су Људи

26.07.2018 13:52

Позивам оне који виде мигранте да стану,поздраве их,купе им фласицу воде и неки сендвиц или кроасан.Њима це то пуно знацити.Њихову судбину смо и ми просли 1992-95.Макар ми треба да знамо како им је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фик

26.07.2018 18:51

Сарајево це узет паре од Европе и Сада их узма и кад им узме паре избаце их у други кантон.У проблему смо сви а избјеглице само је Сарајево у добитку и неки који их пребацују и све то легано пројде на граници не иду они сумама неки и под пратњом неки страни возила дипломатски сто се мозе видјет по десетак комбија арапа ил избјеглица ко зна висе ко су који и у колони дипломатске таблице то поцетак ста це бит ми не знамо а неко и зна ста бам спрема .

ОДГОВОРИТЕ