Porast migranata ozbiljan problem

Porast broja ilegalnih migranata koji ulaze iz susjednih zemalja je ozbiljan problem. U prošloj godini otkrivena su 33 migranta, ove već 345, od kojih u posljednjih 20 dana 341 migrant. Nije bilo krivičnih djela, ni prekršaja koje su počinili migranti", naveo je načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

Republika Srpska 26.07.2018 | 13:03
Porast migranata ozbiljan problem
“Nije bilo krivičnih djela, ni prekršaja koje su počinili migranti. Policija ima dobru saradnju sa pograničnom policijom i inspektorima za strance, organizujemo zajedničke patrole i uspijevamo da lociramo i otkrijemo migrante koji noću u grupama prelaze preko rijeka Drine i Save. Reagujemo na vrijeme, inače bi u Semberiji već bilo preko hiljadu migranata. Uz ogroman angažman, za sada uspijevamo da spriječimo nekontrolisani ulazak ilegalnih migranata u grad i okolna sela i očuvamo bezbjednost građana”, naveo je Ćosić.

Stanje bezbjednosti koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina je zadovoljavajuće, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije. Nije bilo krivičnih djela koja bi svojim posledicama izazvala veće uznemirenje javnosti.

“U periodu januar – juni izvršena su 523 krivična djela, nadležnim tužilaštvima je podneseno 467 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, protiv 429 lica od čega su 84 lica povratnici u izvršenju krivičnih djela i 20 maloljetna lica”, ističe načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Kovrlija.

Inspektor Sektora policije Radenko Knežević naglasio da se u izvještajnom periodu dogodilo 520 saobraćajnih nezgoda.

“U ovim nezgodama 7 lica su smrtno stradala, evidentirano je 117 saobraćajnih nezgoda u kojima je 30 lica zadobilo teške tjelesne povrede, a 129 lica zadobilo lakše tjelesne povrede i 403 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom,” rekao je Knežević.

Najčešći uzroci ovih saobraćajnih nezgoda bili su nepropisno izvođenje radnje sa vozilom u saobraćaju i neprilagođena brzina uslovima i stanju puta.



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

miloš

26.07.2018 11:31

Uspijevamo da spriječimo nelegalni ulazak migranata?! Pa odakle se pojaviše ovih 340 (realno ih je prošlo ili došlo par hiljada). Svugdje ih ima, kraj Drine, kraj Save, u gradu, u selima.

ODGOVORITE
Name

grad bn

26.07.2018 12:37

Vi ste najveci problem!!! Migranti dodju i prodju, a vi ostajete do neizmoglosti !!!

ODGOVORITE
Name

Predlagač

26.07.2018 12:59

Ljudi moji, kriza radne snage u svim sektorima, poljoprivreda i građevina prije svega! Idemo momci na zvjezdan u redak pa da vidiš kako begaju već sutra!

ODGOVORITE
Name

kkk

26.07.2018 13:24

Mislim da ce najjaci stucnjak za migrante bajni ministar Mektic rjesiti migrante dok kazes keks! E moj Mekticu, prije nekoliko mjeseci kada su te upozoravali da ce biti problema sa migrantima ti rece da to nije nista! Sreca nasa pa si ministar na nivou BiH, sta bi bilo da si u Republici Srpskoj mi bi sada imali puno vise problema nego sada. Neka se BiH sada bavi migrantima ,Republika Srpska ne zeli i nece na svojoj teritoriji migrante!

ODGOVORITE
Name

I Oni Su Ljudi

26.07.2018 13:52

Pozivam one koji vide migrante da stanu,pozdrave ih,kupe im flasicu vode i neki sendvic ili kroasan.Njima ce to puno znaciti.Njihovu sudbinu smo i mi prosli 1992-95.Makar mi treba da znamo kako im je.

ODGOVORITE
Name

Fik

26.07.2018 18:51

Sarajevo ce uzet pare od Evrope i Sada ih uzma i kad im uzme pare izbace ih u drugi kanton.U problemu smo svi a izbjeglice samo je Sarajevo u dobitku i neki koji ih prebacuju i sve to legano projde na granici ne idu oni sumama neki i pod pratnjom neki strani vozila diplomatski sto se moze vidjet po desetak kombija arapa il izbjeglica ko zna vise ko su koji i u koloni diplomatske tablice to pocetak sta ce bit mi ne znamo a neko i zna sta bam sprema .

ODGOVORITE