Већи број жртава: Страдала 82 лица

Број жртава шумских пожара који су опустошили љетовалишта близу грчке пријестонице Атине повећао се на 82 мртвих.

Свијет 26.07.2018 | 12:15
Већи број жртава: Страдала 82 лица
АНА преноси да је то данас саопштила портпаролка грчких Ватрогасних бригада Ставрула Малирис.

Спасиоци у Грчкој интензивирали су мучну потрагу од куће до куће након пожара на ободу Атине, а грчка војска користи снимке америчких војних дронова и летелица за надзор како би утврдили да ли су ватру палили пиромани и спречили нове такве нападе, наводи АП.

Наводи се да су здружене патроле ватрогасаца, грчких војника и спасиоци волонтери јуче откриле нова тијела у близини луке Рафина, која се налази источно од пријестонице.

Међу жртвама је и 88-годишња мајка Никоса Јанопулоса који је са супругом и двоје дјеце стајао испред њене спаљене куће, док су спасиоци претраживали сваку просторију.

Угљенисано тијело старице пронашли су у купатилу. Јанопулос је казао да је он раније већ претраживао кућу, али тада није спазио мајчино тијело пошто је све било црно.

"Умрла је беспомоћна, та 88-годишња жена. Ја сам у пожару изгубио сопствену кућу која је у близини, а и мајка ми је изгорјела. Толико је људи страдало да је спасиоцима требало три дана да је пронађу", рекао је гласом који се тресао Јанопулос.

"Вечерње новости" пишу о потрази за деветогодишњим близнакињама Софијој и Василики, чији отац вјерује да их је видео на омањем броду у луци Рафина.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боро

26.07.2018 20:26

Сауцесце братском Грцком народу и свим другим људима који су некога изгубили у пожару

ОДГОВОРИТЕ