Veći broj žrtava: Stradala 82 lica

Broj žrtava šumskih požara koji su opustošili ljetovališta blizu grčke prijestonice Atine povećao se na 82 mrtvih.

Svijet 26.07.2018 | 12:15
Veći broj žrtava: Stradala 82 lica
ANA prenosi da je to danas saopštila portparolka grčkih Vatrogasnih brigada Stavrula Maliris.

Spasioci u Grčkoj intenzivirali su mučnu potragu od kuće do kuće nakon požara na obodu Atine, a grčka vojska koristi snimke američkih vojnih dronova i letelica za nadzor kako bi utvrdili da li su vatru palili piromani i sprečili nove takve napade, navodi AP.

Navodi se da su združene patrole vatrogasaca, grčkih vojnika i spasioci volonteri juče otkrile nova tijela u blizini luke Rafina, koja se nalazi istočno od prijestonice.

Među žrtvama je i 88-godišnja majka Nikosa Janopulosa koji je sa suprugom i dvoje djece stajao ispred njene spaljene kuće, dok su spasioci pretraživali svaku prostoriju.

Ugljenisano tijelo starice pronašli su u kupatilu. Janopulos je kazao da je on ranije već pretraživao kuću, ali tada nije spazio majčino tijelo pošto je sve bilo crno.

"Umrla je bespomoćna, ta 88-godišnja žena. Ja sam u požaru izgubio sopstvenu kuću koja je u blizini, a i majka mi je izgorjela. Toliko je ljudi stradalo da je spasiocima trebalo tri dana da je pronađu", rekao je glasom koji se tresao Janopulos.

"Večernje novosti" pišu o potrazi za devetogodišnjim bliznakinjama Sofijoj i Vasiliki, čiji otac vjeruje da ih je video na omanjem brodu u luci Rafina.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boro

26.07.2018 20:26

Saucesce bratskom Grckom narodu i svim drugim ljudima koji su nekoga izgubili u požaru

ODGOVORITE