"Деда Винс" потписао за Атланту!

Најстарији играч НБА лиге још ће трчати паркетом.  Може још: Винс Картер игра и у 41. години! Легендарни крилни кошаркаш потписао за Атланту.

Кошарка 29.07.2018 | 09:15
"Деда Винс" потписао за Атланту!
Винс Картер и даље одолева пензији! Иако има 41 годину, најстарији играч НБА лиге пронашао је нови ангажман.

Наредне сезоне играће за Атланту, преноси "ЕСПН", која је значајно подмладила тим, па ће му међу саиграчима бити и Тре Јанг, 19-годишњи бек који је рођен три месеца пошто је Торонто 1998. добио Картера на драфту.

Основни циљ осмоструког учесника "Ол стара" биће да пренесе искуство на млађе играче и помогне им да се афирмишу у најјачој кошаркашкој лиги света.

Картеру ће Атланта бити осми НБА тим - после Торонта, Њу Џерсија, Орланда, Финикса, Даласа, Мемфиса и Сакрамента, у којем је прошле сезоне просечно бележио 5,4 поена по мечу.

Уговор је потписан на годину дана, а искусни кошаркаш ће од своје 21. НБА сезоне зарадити 2.400.000 долара.

Најстарији кошаркаш НБА лиге не посустаје. Легендарни Винс Картер (41) ће и наредне сезоне играти у најквалитетнијој лиги света, пошто је потписао једногодишњи уговор са Атлантом.

Картер је стигао међу Јастребове као слободан играч, а зарађиваће 2.400.000 долара, што је минимум за ветерана у НБА. Наредна сезона биће му ћак 21. у професионалној кошарци, а какав траг је оставио у Сједињеним Америчким Државама седочи податак да његов нови саиграч Три Јанг није био ни рођен кад се Винс 1998. појавио на драфту.

Отад је играо за Торонто, Њу Џерзи, Орландо, Финикс, Далас, Мемфис и Сакраменто, постигао је 24.868 поена и очекује се да искуством помогне младом саставу Атланте.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар