"Deda Vins" potpisao za Atlantu!

Najstariji igrač NBA lige još će trčati parketom.  Može još: Vins Karter igra i u 41. godini! Legendarni krilni košarkaš potpisao za Atlantu.

Košarka 29.07.2018 | 09:15
"Deda Vins" potpisao za Atlantu!
Vins Karter i dalje odoleva penziji! Iako ima 41 godinu, najstariji igrač NBA lige pronašao je novi angažman.

Naredne sezone igraće za Atlantu, prenosi "ESPN", koja je značajno podmladila tim, pa će mu među saigračima biti i Tre Jang, 19-godišnji bek koji je rođen tri meseca pošto je Toronto 1998. dobio Kartera na draftu.

Osnovni cilj osmostrukog učesnika "Ol stara" biće da prenese iskustvo na mlađe igrače i pomogne im da se afirmišu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Karteru će Atlanta biti osmi NBA tim - posle Toronta, Nju Džersija, Orlanda, Finiksa, Dalasa, Memfisa i Sakramenta, u kojem je prošle sezone prosečno beležio 5,4 poena po meču.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a iskusni košarkaš će od svoje 21. NBA sezone zaraditi 2.400.000 dolara.

Najstariji košarkaš NBA lige ne posustaje. Legendarni Vins Karter (41) će i naredne sezone igrati u najkvalitetnijoj ligi sveta, pošto je potpisao jednogodišnji ugovor sa Atlantom.

Karter je stigao među Jastrebove kao slobodan igrač, a zarađivaće 2.400.000 dolara, što je minimum za veterana u NBA. Naredna sezona biće mu ćak 21. u profesionalnoj košarci, a kakav trag je ostavio u Sjedinjenim Američkim Državama sedoči podatak da njegov novi saigrač Tri Jang nije bio ni rođen kad se Vins 1998. pojavio na draftu.

Otad je igrao za Toronto, Nju Džerzi, Orlando, Finiks, Dalas, Memfis i Sakramento, postigao je 24.868 poena i očekuje se da iskustvom pomogne mladom sastavu Atlante.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar