Вујошевић путује у Истанбул на трансплантацију бубрега!

Селектор репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић саопштио је да крајем месеца иде у Турску, на испитивања уочи планиране трансплантације бубрега.

Кошарка 28.07.2018 | 20:55
Вујошевић путује у Истанбул на трансплантацију бубрега!
БиХ без селектора: Вујошевић на трансплантацији! Душко Вујошевић неће у наредном периоду предводити национални тим Босне и Херцеговине, јер креће на лечење у Турску.

Душко Вујошевић обратио се јавности саопштењем у којем наводи да у предстојећем период неће моћи да предводи репрезентацију БиХ због свог здравственог стања.

Искусни стручњак навео је да ће 30. јула у Истанбулу почети испитивања за процес трансплантације бубрега. Он је саопштио да његово одуство може бити веома дуго, па је предложио да руководство Кошаркашког савеза БиХ донесе у наредном периоду одлуку о даљој стратегији која ће бити најбоља за национални тим.

Преносимо саопштење Душка Вујошевића у целости.

"Обавештавам јавност да сам добио информацију о томе да ће процес трансплантације једног бубрега у мој организам започети у једној специјалистичкој установи у Истанбулу. Истине ради, 30. јула почињу испитивања од чијих резултата зависи да ли ће до трансплатације доћи", навео је Вујошевић у саоштењу, пренели су медији у Босни и Херцеговини.

Он је навео да је тај захват дуго чекао и да је свестан захтевности, због чега је операција неодложива.

Вујошевић је додао да није миран због тога што се операција временски поклапа са завршном фазом квалификација за Светско првенство, због чега је изразио жељу да Кошаркашки савез БиХ преузме руковођење репрезентацијом за време његовог болничког одсуства и периода рехабилитације.

"Очекујем да се играчи репрезентативци суштински, а не декларативно мобилишу за утакмице које нас очекују. За ту мобилизацију први корак је одзив на позив да играју за репрезентацију. Очекујем да својим поступцима покажу оданост кошарци, а да патриотске изјаве дају евентуално тек када су се одазвали на позив и дошли на припреме".

Најтрофејнији тренер у историји Партизана рекао је да је потпуно свестан неизвесности исхода прегледа и оперативног захвата, као и дужине постоперативног тока.

"Људима који воде КС БиХ дајем предлог да у интересу репрезентације у овом моменту, а према својим уверењима и одговорности, донесу одлуке о даљој стратегији и у складу са њом кадровским решењима", закључио је Вујошевић.

Душко Вујошевић већ годинама има дијабетес, а у октобру прошле године ампутиран му је и домали прст на левој нози, како се здравствена ситуација не би погоршала због гангрене.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар