Vujošević putuje u Istanbul na transplantaciju bubrega!

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević saopštio je da krajem meseca ide u Tursku, na ispitivanja uoči planirane transplantacije bubrega.

Košarka 28.07.2018 | 20:55
Vujošević putuje u Istanbul na transplantaciju bubrega!
BiH bez selektora: Vujošević na transplantaciji! Duško Vujošević neće u narednom periodu predvoditi nacionalni tim Bosne i Hercegovine, jer kreće na lečenje u Tursku.

Duško Vujošević obratio se javnosti saopštenjem u kojem navodi da u predstojećem period neće moći da predvodi reprezentaciju BiH zbog svog zdravstvenog stanja.

Iskusni stručnjak naveo je da će 30. jula u Istanbulu početi ispitivanja za proces transplantacije bubrega. On je saopštio da njegovo odustvo može biti veoma dugo, pa je predložio da rukovodstvo Košarkaškog saveza BiH donese u narednom periodu odluku o daljoj strategiji koja će biti najbolja za nacionalni tim.

Prenosimo saopštenje Duška Vujoševića u celosti.

"Obaveštavam javnost da sam dobio informaciju o tome da će proces transplantacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu. Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći", naveo je Vujošević u saoštenju, preneli su mediji u Bosni i Hercegovini.

On je naveo da je taj zahvat dugo čekao i da je svestan zahtevnosti, zbog čega je operacija neodloživa.

Vujošević je dodao da nije miran zbog toga što se operacija vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, zbog čega je izrazio želju da Košarkaški savez BiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vreme njegovog bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

"Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju. Za tu mobilizaciju prvi korak je odziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme".

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana rekao je da je potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine postoperativnog toka.

"Ljudima koji vode KS BiH dajem predlog da u interesu reprezentacije u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rešenjima", zaključio je Vujošević.

Duško Vujošević već godinama ima dijabetes, a u oktobru prošle godine amputiran mu je i domali prst na levoj nozi, kako se zdravstvena situacija ne bi pogoršala zbog gangrene.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar