ЕП: Србија и Хрватска у борби за ново велико финале!

Од 20 часова и 30 минута у Барселони на програму је нови балкански ватерполо класик за пласман у велико финале Европског првенства између Србије и Хрватске.

Остали спортови 26.07.2018 | 14:45
ЕП: Србија и Хрватска у борби за ново велико финале!
Српски' Делфини' налазе се у походу на четврто узастопно злато на Старом континенту, а у досадашњем издању турнира забележили су све четири победе.

Момци Дејана Савића су најпре поразили Румунију (11:5), Русију (11:9) и Словачку (13:5) за прво место у групи и директан пласман у четвртину финала.

Уследио је окршај са вечитим ривалом Мађарском, али подмлађена селекција наших северних суседа није имала готово никакве шансе (8:5). 

Иако је наш селектор неколико пута истицао да су сва такмичења до Олимпијских игара у Токију 2020. само "успутне станице", нема сумње да ће ватерполисти дати све за нову победу и корак ближе новом злату, истакавши пред првенство, кроз шалу, да се нада да успех хрватских фудбалера на Мундијалу неће попут 'вируса' прећи и на ватерполисте, односно бити има својеврсни ветар у леђа. 

"Против Мађара смо били изузетни у одбрани, што је резултат убрзо и показао. Ипак, потом су пресингом успели да на декоцентришу, да нас уморе и доведу нас до тога да имамо нешто лошији проценат реализације са играчем више. То морамо да исправимо против Хрватске", рекао је Савић.

Са Хрватима за финале Европског првенства! Српски ватерполисти имају прилику да се освете за пораз на прошлогишњем Светском првенству.

У другом полуфиналу, од 22.00, састају се Шпанија и Италија.
 
Биће ово 25. међусобни сусрет актуелног олимпијског и светског првака, а Србија води са 13:10 у победама, уз један реми. Управо је светска титула једини велики трофеј који Србија нема у свом власништву у овом тренутку. 

С друге стране, Хрватска је била боља у првом мечу 2008, односно прошле године у полуфиналу Светког првенства, а славила је и на последња два сусрета у Европа Купу у Сплиту и Ријеци. 

"Не треба да се обазиремо на сусрет са Мађарима, иако је то на моменте моћно изгледало, чека нас велики посао у полуфиналу. Зато заборављамо Мађаре и гледамо Хрвате. Они су екипа која уз нас стално стиже до постоља. Светски су прваци, фаворити су увек на такмичењу и знамо какав им је квалитет, али и они знају нас, тако да већих изненађења неће бити", рекао је наш капитен Филип Филиповић. 

Селектор Хрватске Ивица Туцак најавио је меч веома просто – као окршај две најбоље селекције света. 

"Уз дужно поштовање и без потцењивања осталих, сматрам да су Србија и Хрватска тренутно најбоље светске репрезентације. Обележиле су последњих осам-девет година у ватерполу. Србију уважавамо, али је се не бојимо. Верујем да ћемо поновно победити и да ћемо изборити финале Европског првенства", каже Туцак.

Победа против Мађара била је јубиларна тристота за нашу репрезентацију од осамостаљена, поред 46 пораза и 14 ремија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар