Алл инцлусиве функционери

У Административном центру Владе Републике Српске, у ламели Ц1 и Ц2, налазе се 54 службена стана - 14 луксузних станова, 32 апартмана и осам гарсоњера. Четири апартмана су претворена у канцеларије, а службени станови у ламели Ц1 су попуњени. Станове користе званичници Републике Српске који нису из Бањалуке и то на период трајања њихових мандата.

Република Српска 26.07.2018 | 10:10
Алл инцлусиве функционери
Станове тренутно користе министар просвјете и културе Дане Малешевић, савјетник предсједника РС за политичка питања Драган Калинић, министар за регионалне односе и економску сарадњу Златан Клокић, савјетник министра за борачко-инвалидску заштиту и заштиту цивилних жртава рата Милан Торбица, генерални секретар Владе РС Ђука Херемовић, савјетник предсједника РС за политичка питања Ненад Кецмановић.


Фото: Јасмина Давидовић и Миленко Савановић (горњи ред); Предраг Глухаковић и Лејла Решић (средњи ред); Радмила Чичковић и Дане Малешевић (доњи ред)

У апартмане су смјештени и министар управе и локалне самоуправе Лејла Решић, помоћник министра за урбанизам и просторно планирање Драган Јевтић, директор Републичке дирекције за обнову и изградњу Славко Вукајловић, савјетници предсједника РС за медије Биљана Бокић и Перо Симић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, секретар Министарства за избјегла и расељена лица Стјепан Мацановић, в.д. директора Електропривреде РС Радмила Чичковић.

С њима су, соба до собе, помоћница министра здравља и социјалне заштите РС Љиљана Иванчић, генерални секретар Вијећа народа РС Драгољуб Рељић, шеф Кабинета предсједника РС Данијел Драгичевић, директор Републичке управе за игре на срећуМладен Симић, помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Душко Милуновић, правобранилац РС Милимир Говедарица, помоћник министра индустрије, енергетике и рударства Миленко Тодоровић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Зоран Малетић, министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић. 

Владине собе користи и министар за избјегла и расељена лица Давор Чордаш, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић као и бивши директор Републичког инспектората Предраг Томић, директор Централне јединице за хромонизацију Драгољуб Накић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Чедомир Стојановић, бивши савјетник предсједнка РС Стефан Митровић, помоћник министра саобраћаја и веза РС Весна Вожни и директор Агенција за аграрна плаћања Саво Минић. 

Право и коришћење

Право на коришћење апартмана имају министри, савјетници, секретари министарстава и директори јавних предузећа и установа чије је мјесто становања удаљено више од 60 километара од Бањалуке. Трошкови становања у овим апартманима и становима су астрономски и поставља се питање да ли су они оправдани. Поред тога, поједини станари се башкаре у апартманима више година иако за то немају оправдање. Поред високих плата, путних трошкова, многобројних дневница, службених аутомобила и мобилних телефона - поједини министри, савјетници и директори јавних предузећа од Владе Републике Српске на поклон добијају и бесплатно становање. Притом министри, савјетници и директори јавних предузећа примају плате које прелазе и 3.000 марака, али им не пада на памет да закупе стан у Бањалуци и апартмане ослободе за оне којима су они заиста потребни.  

Трошкови закупа двособног стана у Бањалуци на мјесечном нивоу износе 700 марака, а ексклузивни станови достижу цифру и до 1000 марака мјесечно. Двособан намјештен стан у центру града издаје се за 500 марака, а режије - струја, вода, интернет, кабловска, смеће - на мјесечном нивоу износе око 200 марака. За годину дана станар ће платити 8.400 марака, односно 33.600 КМ за четири године. Не треба заборавити ни то да ови функционери стварају додатне трошкове грађанима Републике Српске јер поред раскошних апартмана имају бепслатне услуге чишћења, прања постељине и пешкира и све друге текуће трошкове луксузних апартмана.

То је најмањи износ за који су оштећени грађани Републике Српске нелегалним додјељивањем „Владиних апартмана“ функционерима који, попут Златана Клокића, не живе 60 километара од Бањалуке. Клокић је настањен у Прњавору који је од Бањалуке удаљен 50 километара и Влада РС му је у руке дала стан на коришћење, а притом није плаћена ниједна марка пореза на ове погодности. 


Фото: Бања Лука - Апартмани Владе РС - Прњавор

На основу чега је и како Клокић добио овај стан и на основу чега ужива неопорезоване удобности нико не зна, као што нико не зна на основу чега ове удобности ужива в. д. директора Електропривреде РС Радмила Чичковић, која је из Требиња а управо се сједиште Елекетропривреде РС на чијем је челу налази у Требињу. Умјесто да јој предузеће на чијем је челу плаћа смјештај у данима када борави у Бањалуци, и Радмила Чичковић на поклон добија апартмане које плаћају грађани Републике Српске и који очигледно служе да се у њима одмарају и башкаре они који имају на располагање огромне суме новца и којима ти апартмани нису потребни. Међу њима су и они који имају некретнине у Бањалуци и који злоупотребљавају право на употребу апартмана.

Међу онима који најдуже спавају у становима Владе Републике Српске је Петар Ђокић. Он користи апартман бр. 181 од 28. фебруара 2011. године. Влада Републике Српске седам и по година плаћа Ђокићу кирију, струју, гријање, чишћење и све што улази у изузетну хотелску услугу. Ђука Херемовић је у апартману од марта 2011. године, док је Ненад Кецмановић уселио неколико дана након ње. 

Предраг Глухаковић је такође седам година у апартманима и њему је прије пет дана била годишњица, с обзиром на то да се уселио 20. јула 2011. године. Милан Торбица је мијењао собу – најприје је од 28. септембра 2011. године до 18. октобра 2012. године користио апартман бр. 133, а потом је, све до данас, смјештен у апартману бр. 125. Разлози промјене собе нису познати. И Лејла Решић је у апартманима од 2011. године. У 2012. годину уговоре о коришћењу Владиних апартмана закључили су Славко Вукајловић и Весна Вожни. Наредне године су у собе ушли и Младен Симић, Драган Јевтић и Драган Богданић. 

У Влади Републике Српске истичу да је немогуће утврдити трошкове, јер „нису инсталирани мјерни инструменти за тај дио Административног центра Владе РС“. 

Алл инцлусиве

Народни посланик Адам Шукало сматра да је на сцени класична превара и искоришћавање капацитета који би требали да служе грађанима и онима којима су потребнији. Шукало додаје да функционери немају право на толики луксуз о народном новцу.



- То употпуњује аранжмане функционера у контексту алл инцлусиве услуга које добијају. У Републици Српској је довољно да будете дио режима и можете добити све, па и овакав „пакет услуга“. Они добијају службена возила, имају секретарице, сипају џабе гориво, троше од наших пара телефоне, једу колико хоће на наш рачун и при томе спавају у собама владе РС које су грађани РС отплаћивали више од десет година – казао је Шукало.

Из спискова до којих је дошао Фронтал  очигледно је да су појединци направили велике злоупотребе у кориштењу овог смјештаја а тиме и приграбили за себе велика и неопорезована примања.

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић каже да издавање апартмана високим функционерима представља недомаћински однос према јавном добру.



- То је јавно добро народа Републике Српске и било какво бахаћење је погрешно. Коришћење тих апартмана је нетранспарентно и то показује њихов однос према нашим парама. Уколико би се то паметније радило, сигуран сам да би се могло нешто и зарадити – истакао је Бореновић.

Влада РС очигледно мора заштити своју имовину од својих функционера. Међу њима се налазе појединци који су прије ступања на дужност свакако живјели у Бањалуци па им ова врста смјештаја није била потребна као резултат можда изненадног именовања и пресељења у Бањалуку.

Правилник за смјештај у апартманима оставља велики простор за злоупотребе и манипулације а оваквим дјеловањем до сада је буџету али и грађанима Републике Српске нанесена штета јер се трошкови и вриједност таквих активности на годишњем нивоу око 500 000 КМ што за претходних 8 година доводи до цифре од 4 милиона КМ.

Незванично, сазнајемо да су неки од појединца који користе овај смјештај у међувремену постали власници некретнина у Бањалуци али се државног бесплатног алл инцлусиве смјештаја не желе одрећи.

Извор: Фронтал.ба

Текст је произведен у оквиру медијског поол-а Мреже АЦЦОУНТ (Антикорупцијска мрежа организација цивилног друштва)

Коментари / 54

Оставите коментар
Name

Климај

26.07.2018 08:15

Свака цаст на тексту. Нека ово мало паметних, што ово читају, прије одлуче да иду одавде. Остатак је уграђен, јер никоме не смета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

26.07.2018 08:41

Селимо се и веселимо се. Бањалуко гром у тебе пуко у тебе се олош увуко.

Name

ТОРРО

26.07.2018 08:54

ОВЕ ЧИЊЕНИЦЕ ГОВОРЕ О СТРАВИЧНОМ БЕЗОБРАЗЛУКУ И МОНСТРУОЗНОМ КИЧУ КОЈИ СЕ ГОДИНАМА ДЕШАВА У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. БОЛЕСНИ И УОБРАЖЕНИ КЛЕПТОМАНИ УНИШТАВАЈУ ОВУ ЗЕМЉУ КАО АРМИЈА ТЕРМИТА ДОК ЈЕ НЕ ОГЛОЂУ ДО КОСТИ... НАЈЖАЛОСНИЈИ ЈЕ СТРАВИЧНИ ПРИМЈЕР ТОГ ЈАДНОГ ЛАКЕЈА - ГЕНЕРАЛА ТОРБИЦЕ, БЕСПОСЛЕНОГ САВЈЕТНИКА ЗА БОРАЧКА ПИТАЊА КОЈИ ЈЕ КАО НЕКИ ВИСОКИ ПВО ОФИЦИР ЧИТАВ РАТ ПОВРЕМЕНО ВИКЕНДОМ ГОСТОВАО У БАЊА ЛУЦИ И "МОТАО" СЕ ПО КОМАНДИ В И ПВО, А У СТВАРНОСТИ ЈЕ ОН НА ПОЧЕТКУ РАТА У СЛОВЕНИЈИ ХИТРО "НАГУЛИО" У БЕОГРАД. ОН ЈЕ САДА ПЕНЗИОНЕР И БИЛО БИ ДОБРО ИСТРАЖИТИ КОЛИКО ПЕНЗИЈА ПРИМА ОВАЈ УМИШЉЕНИ САВЈЕТНИК ЗА БОРАЧКА ПИТАЊА И КОЈЕ ХОНОРАРЕ ДОБИЈА КАД САВЈЕТУЈЕ МИНИСТРА О БОРАЧКИМ ПИТАЊИМА. СРАМОТА ДО НЕБА !!!

Name

РАСПУЦХИН

26.07.2018 09:01

Текст је добар али по нашем старом обичају непотпун. Навести ћу само један примјер : "савјетник" Милан Торбица. Поставља се низ питања : Да ли је тај савјетник замрзао примање "генералске" пензије док прима плату као савјетник? Да ли има стан у власништву и гдје? Да ли , поред коштења апартмана , прима накнаду за тзв. одвојени живот? И још низ питања која су битна за овакав текст али и битна како би схватили са ким смо имали и са ким имамо посла. Чини ми се да је то исти онај "генерал" , који је у емисији Кербера Михајловића "Некад било" рекао да : "Не би могао пуцати на свог пашанца (који је исто био официр ЈНА) који је био у непријатељским јединицама. То је примјер припадника режима јер су сви они , више или мање , такви.

Name

СрпскоСарајево

26.07.2018 09:03

Лоповлук на све стране, било овако како раде ови из СНСД-а сто имају смјестај, било онако како раде ови из СЗП сто немају осигуран смјестај али имају накнаду за то у висини мјесецног паусала, па су сви покуповали мање станове у Истоцном Сарајеву те сада за њихово "рентање" добијају накнаду која им отплати тај стан за вријеме мандата...у сваком слуцају велика привилегија коју имају и једни и други,мада је мозда мања стета и јефтиније ово са становима и апартманима у рс него ово сто се даје цист новац њима у дзеп на нивоу БиХ.

Name

Оља

26.07.2018 10:12

Ста са онима који не могу да оду? Није рјесење о одласку, сто би некима и годило да се простор РС празни, него у настојању да се ова багра онемогуци да и даље узива благодети као да је у најбогатијој земљи свијета. Они немају стида, они висе нису људи достојни ни трунке постовања. Нароцито ми се гади П. ДЈокиц. Кад га цовјек слуса, рекло би се да је олицење постења, рада, знања, а оно обицна гуликоза. Не бих даље, згадице ми дан.

Name

Људи Срби смо

26.07.2018 10:14

Каква је кукњава!? Јос сте добро и просли. Наиме, мој тата је био изнио прједлог, да се свако домацинство казни са 170 марака уколико у куци, на зиду нема објесену слику предсједника Републике Српске. Вас Игор Додик.

Name

Страначки "војници и послушници"

26.07.2018 12:54

Генерал Торбица. Наш Српчанин. Нити генерал нити човјек. Ђокићев полтрон. Треба га натјерати да врати сваки пфенинг што је узео од народа. Да ли је за вријеме рата видио линију одбране барем на ТВ? Срам га било.

Name

Ре Распуцхин

26.07.2018 13:26

Од њих толико набројаних, теби баш засмета часни генерал Торбица! Пошто немаш појма, а добро си се налупао, сљедећи пут кад изговориш генералово име устани!

Name

Ре Оља

26.07.2018 14:05

Само одлазак мозе помоци. Годинама сам узалуд излазио на изборе док конацно нисам схватио ста треба да урадим.

Name

Вријем за промјене!

26.07.2018 14:49

Сва среца па су нам Додик, Спирке, али и Тегелтија, само да набројим највазније политицаре, стамбено обезбједјени у иноземству за слуцај да курс км-а крене низбрдо. Хвала им!

Name

народна иницијатива:

26.07.2018 15:03

Хајмо и ове преостале да обезбједимо стамбено, да све буде цисто!

Name

Зоран

26.07.2018 08:24

Чланак је одличан само би било коректно да ми који ћемо бирати 7 октобра да знамо да ли то вази само за ове који су на власти или и за будуће који додју. Хоће ли исто тако они који су из удаљених мјеста РС користити те погодности или ће становати о свом трошку или можда путовати својим властитим колима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

26.07.2018 09:12

Извини али морам ти рећи( ако се не зезаш ) ти си луцкаст.

Name

Ре

26.07.2018 09:36

Фино неко друство, има ли ту игдје Мацуре мафијаша

Name

Јоја

26.07.2018 10:03

Неце. Ако додју нови, они це дици кредит па тако све то лијепо плацати. И смањице себи плате, а неки це се и потпуно одреци примања по свим основама.

Name

ре Зоран

26.07.2018 10:29

Дане Малесевиц из Градиске то користи ????? за 20 мин на послу од куце. А те станове највисе користе Бањалуцке ескорт агенције , и ту ове сподобе слине по дјевојкама од 18 до 20 година и све о троску дрзаве. А ти јадниче цркни за 400 км колико тим цурама плате за сат , а све са твоје грбаче.

Name

Ре

26.07.2018 10:50

Малешевић је из Градишке, а то је мање од 60 км. Има их још који су на мањој удаљености од БЛ.

Name

Бобан

26.07.2018 08:28

Феноменално! Хвала на прецизном тексту. Треба све знати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кори

26.07.2018 11:20

Зар се и Лејла уклапа у 60 км? Мора да иде до Пд преко Градишке.

Name

Прњавор

26.07.2018 08:30

Ено Клокица у Кини вец 20 дана.узива а ви Срби плацајте и гледајте и гладујте .добра је вама и пастета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2018 09:21

Не плацају само Срби,ред је да има и понеки паразит и из других народа.

Name

Скептик

26.07.2018 08:37

Па зашто су се онда борили да дођу на власт? Између осталог, због свега наведеног. па неће ваљда политичари трошити милионе на кампању да би само радили по закону када дођу на власт. Сви се они боре не само да дођу на власт већ ради ЗЛОУПОТРЕБЕ власти. рецимо, добијете службени аутомобил. Није довољно да с њим само идете на посао или на службена путовања, већ да га ЗЛОУПОТРЕБИ ТЕ, водите њим дјецу у школу, идете на море (са возачем и пет тјелохранитеља) итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

26.07.2018 08:38

Поведе ли Калинић и младу Ангие са собом,стета је да такав апартман не буде попуњен!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Режим

26.07.2018 08:44

Удри мафију, све опљачкаше, такав луксуз нема нигдје. Да су научници светског гласа не би овако уживали, м...ку им.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Принцип

26.07.2018 08:48

Ако се ови троскови плацају само за функционере Владе Републике Српске онда то одмах треба све укинути. Медјутим ајмо видјети да ли се ови троскови плацају за функционере из Републике Српске који раде у Савјету министара у Сарајеву. Ако се плаца и овима у Сарајеву, а замјерка даје само онима који раде у Влади РС, онда је неискрено од стране оних који то овдје износе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

26.07.2018 09:34

Исто ти је то и тамо или слично а тек да нам је сазнати праву истину и стање у ДКП- у. Попадали би у бандак

Name

Логика

26.07.2018 09:51

Принципе, наравно да су сви подмирени, нико од њих није осиромашио откад се бави политиком, било да су на власти или у опозицији. Проблем је што је та каста издејствовала и легалност свега неморалног па нам се у лице смију кад се ми шокирамо - сјетити се једнодневне пензије и "заслужене" отпремнине гђе Мајкић и осталих драстичних случајева... Кад малверзације трају оволико дуго, све ненормално постане нормално (и обрнуто!), свака неподопштина се може оправдати, сваки аутсајдер би се радо ухватио у то коло, чисти макијавелизам. А на ријетком јавном тесту људскости онолики "уважени посланици" падоше некидан с онаквом лакоћом, ни мрва црвенила се не указа на образу, ниједна рука да задрхти. Утолико се не надај никаквом укидању, радикалној промјени и сл., ова се изопаченост чврсто укоријенила, нажалост, а плијевљења се наш народ у сваком погледу гади.

Name

Гаги БЛ

26.07.2018 08:50

Па и овај олош Савановић бесправно користи апартман. Он је из Мркоњић града, 56 км од Бања Луке. И мало му то него је и супругу запослио у Екофонду РС, како рече битанга, ради спајања породице?!?! 7. октобар, тик-так, тик-так...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мама

26.07.2018 09:05

Јел има неки министар да зиви у Бањалуци ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мама

26.07.2018 09:57

Зар Приједор, Градишка, Прњавор, Мркоњић нису на удаљености мањој од 60 км? Како могу бити корисници особе из ових градова?

Name

Скептик

26.07.2018 10:22

Основно питање је Да ли постоји неки министар из Бања Луке, Бањалучанин. Бањалука је стално дискриминисана, до 1997. од стране пала ,а послије од стране Лакташа, Теслића, Мркоњића итд. пресједник из Лакташа, премијерка из Теслића, ректор бањалучког универзитрета из Котор Вароши, министри из разних касаба и паланки. Бањалучани се задовољавају маргиналним функцијама типа Помоћник, Замјеник и др.

Name

Србац

26.07.2018 12:03

Ви из БЛ сте брате најглупљи. Видите како ми из Српца добро пролазимо. Да бе говорим о Мркоњићу и сл....

Name

Савјетник

26.07.2018 09:06

Морају бити у апартманима, кад су своје приватне станове у Бања Луци издали за лијепе паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

26.07.2018 12:15

Богданиц свој стан у Милана Тепица улици у Банкалуци издаје а користи дзабни апартман Лијеп примјер постења и скромности

Name

Предраг Томић

26.07.2018 09:22

Ако се тај апартман налази у улици Браће Панић онда га и Предраг Томић користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

26.07.2018 09:30

Бог те је.о па је ли могуце да смо сви толики мазохисти?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

папак

26.07.2018 09:31

И папков син Митровић користио као савјетник-награда за оца, а тек из неке школе изашао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киза

26.07.2018 09:50

Банда за ове наше Сицилија је обданиште која је ово мафијаа и шукало што гунђа па и он је исто примао плату а није ишаона посаома све лоповдолопова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

26.07.2018 10:05

Као да је то нешто непознато....људи моји довољно је само проћи по кафанама око зграде владе и др. И видјети ко је све унутра...од помоћника до савјетника....неки у канцеларијама немају СЕМ стола и столице ништа....неки се ни не служе компјутерима па то све раде ,,несретне ,, секретарице које поктривају многе празнине у Министарствима....много их је ,семасних појединаца,

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВЈЕТНИЦИ МД

26.07.2018 10:13

Треба само ПРЕБРОЈАТИ број САВЈЕТНИКА М. Додика!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

26.07.2018 10:26

Обиђите и локале око Владе...погледајте ко је у њима...све ће бити јасно....а о овима о којима пишете ,познато је да их 80% незна укључити компјутер....то за њих раде секретарице,које су ту да их покривају и за њих завршавају све....они су само за статута је и по коју несувислу изјаву кад нема министра...министри ,чудо невиђено....рецимо министрица омладине и спорта, да није женско и због пристојности, али жена је ....она воли позицију као и министар просвјете,рада,трговине,саобраћаја,.пољопривреде....да није тужно било би жалосно....идите,народ се смије људи моји због ваше дјеце....ви сте пајаци и карикатуре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

26.07.2018 13:21

Овој дрзавни апарат и нацин на који тросе новац неби издразала ни једна најјаца економска земља свијета. Јбт ми као да смо Кина. Хиљаде савјетника, замјеника, секретара, секретарица, министара, возаца, љубавница, бодигарда......аутомобила. Надји ти ми примјер једне земље у свијету која има такав дрзавни апарат.

Name

Стриц Стефан

26.07.2018 11:38

Када се бавиш политиком плата ти дође буквално као џепарац,јер ти је све остало џаба,мандати пролазе а оваца за шишање има још сасвим довољно

ОДГОВОРИТЕ
Name

за,министра Миленка Савановица

26.07.2018 11:49

Како вас није стид да ...другостепену војну инвалидску комисију смјестите поред гаразе у кругу Црвеног Крста ,гдје инвалиди сједе и цекају у собицку од ва квдрата на три офуцане,столице ,па поједини сједе на степеницама и цекају на сунцу и киси !!!У,граду БАЊА ЛУЦИ .Јели то однос према БОРЦИМА ,срам вас било министре ,има те ли ви и мало цовјецности и дусе !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Откуд њима стид...

26.07.2018 16:35

Не би они били ту гдје су нити узивали сав овај луксуз да имају образа. Слика коју си описао стварно је поразна, земља нам је генерално запустена, све сто је народно у лосем је стању. Страсно је...

Name

Мајевица и Семберија

26.07.2018 11:59

Зар овакви наводи и потврде истих нису довољни да људски закључимо да је БИЈЕЉИНА идеално мјесто да буде главни град Републике Српске? Непобитно по свим основама! Само - овом крају недостају лобисти, као и у прошлом режиму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

26.07.2018 12:00

Дане Малесевиц вози мерцедес С 400 који коста 250 000 км приватно возило банда све су покрали нема друге него куке и мотике у руке па удри

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

26.07.2018 12:34

Предивни људи нека,нека то су наси министри нека тросе са Милокрадом насе паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

26.07.2018 12:54

Све мој до мојега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

26.07.2018 13:20

Дане Малесевиц је брука Градиске. Матор цовјек, како га није срамота да се висе појвљује. Док се не ријесимо Дане, Дуњица, Крцмара, Сврака...нема за Градиску бољег времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нонсенс

26.07.2018 13:59

60 км је пуно да се пређе до посла? Па шта да живе у некој метрополи гдје је просјек 70 км у једном правцу. Какав луксуз за чиновнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

26.07.2018 17:59

Ђука се презива Хуремовић и она је такодје из Прњавора као и Клокиц па је питање како он све ове године има тај луксузни стан.. Е моја РС, пропала си скроз..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЈВ

26.07.2018 23:17

Лопузе једне, бандо! Себи сте скројили законе да би могли да узивате сва права са народне грбаце, а ниста заслузили нисте, багро неписмена и нецовецна... А обицан цовек кида косу са главе и дере козу за 300-600КМ, и то трецину те плате потроси на гориво, само да би могао доци на посао и отици куци... Нема накнаде путних троскова, лупези једни. Обицан цовек тај луксуз нема, тј. ту основну потребу и право сте му ускратили, фукаре једне... Доле банда!!! У црно сте све завили...

ОДГОВОРИТЕ