All inclusive funkcioneri

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, u lameli C1 i C2, nalaze se 54 službena stana - 14 luksuznih stanova, 32 apartmana i osam garsonjera. Četiri apartmana su pretvorena u kancelarije, a službeni stanovi u lameli C1 su popunjeni. Stanove koriste zvaničnici Republike Srpske koji nisu iz Banjaluke i to na period trajanja njihovih mandata.

Republika Srpska 26.07.2018 | 10:10
All inclusive funkcioneri
Stanove trenutno koriste ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, savjetnik predsjednika RS za politička pitanja Dragan Kalinić, ministar za regionalne odnose i ekonomsku saradnju Zlatan Klokić, savjetnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu i zaštitu civilnih žrtava rata Milan Torbica, generalni sekretar Vlade RS Đuka Heremović, savjetnik predsjednika RS za politička pitanja Nenad Kecmanović.


Foto: Jasmina Davidović i Milenko Savanović (gornji red); Predrag Gluhaković i Lejla Rešić (srednji red); Radmila Čičković i Dane Malešević (donji red)

U apartmane su smješteni i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, pomoćnik ministra za urbanizam i prostorno planiranje Dragan Jevtić, direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavko Vukajlović, savjetnici predsjednika RS za medije Biljana Bokić i Pero Simić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, sekretar Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Stjepan Macanović, v.d. direktora Elektroprivrede RS Radmila Čičković.

S njima su, soba do sobe, pomoćnica ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Ljiljana Ivančić, generalni sekretar Vijeća naroda RS Dragoljub Reljić, šef Kabineta predsjednika RS Danijel Dragičević, direktor Republičke uprave za igre na srećuMladen Simić, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović, pravobranilac RS Milimir Govedarica, pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Milenko Todorović, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zoran Maletić, ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović. 

Vladine sobe koristi i ministar za izbjegla i raseljena lica Davor Čordaš, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić kao i bivši direktor Republičkog inspektorata Predrag Tomić, direktor Centralne jedinice za hromonizaciju Dragoljub Nakić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Čedomir Stojanović, bivši savjetnik predsjednka RS Stefan Mitrović, pomoćnik ministra saobraćaja i veza RS Vesna Vožni i direktor Agencija za agrarna plaćanja Savo Minić. 

Pravo i korišćenje

Pravo na korišćenje apartmana imaju ministri, savjetnici, sekretari ministarstava i direktori javnih preduzeća i ustanova čije je mjesto stanovanja udaljeno više od 60 kilometara od Banjaluke. Troškovi stanovanja u ovim apartmanima i stanovima su astronomski i postavlja se pitanje da li su oni opravdani. Pored toga, pojedini stanari se baškare u apartmanima više godina iako za to nemaju opravdanje. Pored visokih plata, putnih troškova, mnogobrojnih dnevnica, službenih automobila i mobilnih telefona - pojedini ministri, savjetnici i direktori javnih preduzeća od Vlade Republike Srpske na poklon dobijaju i besplatno stanovanje. Pritom ministri, savjetnici i direktori javnih preduzeća primaju plate koje prelaze i 3.000 maraka, ali im ne pada na pamet da zakupe stan u Banjaluci i apartmane oslobode za one kojima su oni zaista potrebni.  

Troškovi zakupa dvosobnog stana u Banjaluci na mjesečnom nivou iznose 700 maraka, a ekskluzivni stanovi dostižu cifru i do 1000 maraka mjesečno. Dvosoban namješten stan u centru grada izdaje se za 500 maraka, a režije - struja, voda, internet, kablovska, smeće - na mjesečnom nivou iznose oko 200 maraka. Za godinu dana stanar će platiti 8.400 maraka, odnosno 33.600 KM za četiri godine. Ne treba zaboraviti ni to da ovi funkcioneri stvaraju dodatne troškove građanima Republike Srpske jer pored raskošnih apartmana imaju bepslatne usluge čišćenja, pranja posteljine i peškira i sve druge tekuće troškove luksuznih apartmana.

To je najmanji iznos za koji su oštećeni građani Republike Srpske nelegalnim dodjeljivanjem „Vladinih apartmana“ funkcionerima koji, poput Zlatana Klokića, ne žive 60 kilometara od Banjaluke. Klokić je nastanjen u Prnjavoru koji je od Banjaluke udaljen 50 kilometara i Vlada RS mu je u ruke dala stan na korišćenje, a pritom nije plaćena nijedna marka poreza na ove pogodnosti. 


Foto: Banja Luka - Apartmani Vlade RS - Prnjavor

Na osnovu čega je i kako Klokić dobio ovaj stan i na osnovu čega uživa neoporezovane udobnosti niko ne zna, kao što niko ne zna na osnovu čega ove udobnosti uživa v. d. direktora Elektroprivrede RS Radmila Čičković, koja je iz Trebinja a upravo se sjedište Eleketroprivrede RS na čijem je čelu nalazi u Trebinju. Umjesto da joj preduzeće na čijem je čelu plaća smještaj u danima kada boravi u Banjaluci, i Radmila Čičković na poklon dobija apartmane koje plaćaju građani Republike Srpske i koji očigledno služe da se u njima odmaraju i baškare oni koji imaju na raspolaganje ogromne sume novca i kojima ti apartmani nisu potrebni. Među njima su i oni koji imaju nekretnine u Banjaluci i koji zloupotrebljavaju pravo na upotrebu apartmana.

Među onima koji najduže spavaju u stanovima Vlade Republike Srpske je Petar Đokić. On koristi apartman br. 181 od 28. februara 2011. godine. Vlada Republike Srpske sedam i po godina plaća Đokiću kiriju, struju, grijanje, čišćenje i sve što ulazi u izuzetnu hotelsku uslugu. Đuka Heremović je u apartmanu od marta 2011. godine, dok je Nenad Kecmanović uselio nekoliko dana nakon nje. 

Predrag Gluhaković je takođe sedam godina u apartmanima i njemu je prije pet dana bila godišnjica, s obzirom na to da se uselio 20. jula 2011. godine. Milan Torbica je mijenjao sobu – najprije je od 28. septembra 2011. godine do 18. oktobra 2012. godine koristio apartman br. 133, a potom je, sve do danas, smješten u apartmanu br. 125. Razlozi promjene sobe nisu poznati. I Lejla Rešić je u apartmanima od 2011. godine. U 2012. godinu ugovore o korišćenju Vladinih apartmana zaključili su Slavko Vukajlović i Vesna Vožni. Naredne godine su u sobe ušli i Mladen Simić, Dragan Jevtić i Dragan Bogdanić. 

U Vladi Republike Srpske ističu da je nemoguće utvrditi troškove, jer „nisu instalirani mjerni instrumenti za taj dio Administrativnog centra Vlade RS“. 

All inclusive

Narodni poslanik Adam Šukalo smatra da je na sceni klasična prevara i iskorišćavanje kapaciteta koji bi trebali da služe građanima i onima kojima su potrebniji. Šukalo dodaje da funkcioneri nemaju pravo na toliki luksuz o narodnom novcu.



- To upotpunjuje aranžmane funkcionera u kontekstu all inclusive usluga koje dobijaju. U Republici Srpskoj je dovoljno da budete dio režima i možete dobiti sve, pa i ovakav „paket usluga“. Oni dobijaju službena vozila, imaju sekretarice, sipaju džabe gorivo, troše od naših para telefone, jedu koliko hoće na naš račun i pri tome spavaju u sobama vlade RS koje su građani RS otplaćivali više od deset godina – kazao je Šukalo.

Iz spiskova do kojih je došao Frontal  očigledno je da su pojedinci napravili velike zloupotrebe u korištenju ovog smještaja a time i prigrabili za sebe velika i neoporezovana primanja.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović kaže da izdavanje apartmana visokim funkcionerima predstavlja nedomaćinski odnos prema javnom dobru.



- To je javno dobro naroda Republike Srpske i bilo kakvo bahaćenje je pogrešno. Korišćenje tih apartmana je netransparentno i to pokazuje njihov odnos prema našim parama. Ukoliko bi se to pametnije radilo, siguran sam da bi se moglo nešto i zaraditi – istakao je Borenović.

Vlada RS očigledno mora zaštiti svoju imovinu od svojih funkcionera. Među njima se nalaze pojedinci koji su prije stupanja na dužnost svakako živjeli u Banjaluci pa im ova vrsta smještaja nije bila potrebna kao rezultat možda iznenadnog imenovanja i preseljenja u Banjaluku.

Pravilnik za smještaj u apartmanima ostavlja veliki prostor za zloupotrebe i manipulacije a ovakvim djelovanjem do sada je budžetu ali i građanima Republike Srpske nanesena šteta jer se troškovi i vrijednost takvih aktivnosti na godišnjem nivou oko 500 000 KM što za prethodnih 8 godina dovodi do cifre od 4 miliona KM.

Nezvanično, saznajemo da su neki od pojedinca koji koriste ovaj smještaj u međuvremenu postali vlasnici nekretnina u Banjaluci ali se državnog besplatnog all inclusive smještaja ne žele odreći.

Izvor: Frontal.ba

Tekst je proizveden u okviru medijskog pool-a Mreže ACCOUNT (Antikorupcijska mreža organizacija civilnog društva)

Komentari / 54

Ostavite komentar
Name

Klimaj

26.07.2018 08:15

Svaka cast na tekstu. Neka ovo malo pametnih, što ovo čitaju, prije odluče da idu odavde. Ostatak je ugrađen, jer nikome ne smeta.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

26.07.2018 08:41

Selimo se i veselimo se. Banjaluko grom u tebe puko u tebe se ološ uvuko.

Name

TORRO

26.07.2018 08:54

OVE ČINJENICE GOVORE O STRAVIČNOM BEZOBRAZLUKU I MONSTRUOZNOM KIČU KOJI SE GODINAMA DEŠAVA U VLADI REPUBLIKE SRPSKE. BOLESNI I UOBRAŽENI KLEPTOMANI UNIŠTAVAJU OVU ZEMLJU KAO ARMIJA TERMITA DOK JE NE OGLOĐU DO KOSTI... NAJŽALOSNIJI JE STRAVIČNI PRIMJER TOG JADNOG LAKEJA - GENERALA TORBICE, BESPOSLENOG SAVJETNIKA ZA BORAČKA PITANJA KOJI JE KAO NEKI VISOKI PVO OFICIR ČITAV RAT POVREMENO VIKENDOM GOSTOVAO U BANJA LUCI I "MOTAO" SE PO KOMANDI V I PVO, A U STVARNOSTI JE ON NA POČETKU RATA U SLOVENIJI HITRO "NAGULIO" U BEOGRAD. ON JE SADA PENZIONER I BILO BI DOBRO ISTRAŽITI KOLIKO PENZIJA PRIMA OVAJ UMIŠLJENI SAVJETNIK ZA BORAČKA PITANJA I KOJE HONORARE DOBIJA KAD SAVJETUJE MINISTRA O BORAČKIM PITANJIMA. SRAMOTA DO NEBA !!!

Name

RASPUCHIN

26.07.2018 09:01

Текст је добар али по нашем старом обичају непотпун. Навести ћу само један примјер : "савјетник" Милан Торбица. Поставља се низ питања : Да ли је тај савјетник замрзао примање "генералске" пензије док прима плату као савјетник? Да ли има стан у власништву и гдје? Да ли , поред коштења апартмана , прима накнаду за тзв. одвојени живот? И још низ питања која су битна за овакав текст али и битна како би схватили са ким смо имали и са ким имамо посла. Чини ми се да је то исти онај "генерал" , који је у емисији Кербера Михајловића "Некад било" рекао да : "Не би могао пуцати на свог пашанца (који је исто био официр ЈНА) који је био у непријатељским јединицама. То је примјер припадника режима јер су сви они , више или мање , такви.

Name

SrpskoSarajevo

26.07.2018 09:03

Lopovluk na sve strane, bilo ovako kako rade ovi iz SNSD-a sto imaju smjestaj, bilo onako kako rade ovi iz SZP sto nemaju osiguran smjestaj ali imaju naknadu za to u visini mjesecnog pausala, pa su svi pokupovali manje stanove u Istocnom Sarajevu te sada za njihovo "rentanje" dobijaju naknadu koja im otplati taj stan za vrijeme mandata...u svakom slucaju velika privilegija koju imaju i jedni i drugi,mada je mozda manja steta i jeftinije ovo sa stanovima i apartmanima u rs nego ovo sto se daje cist novac njima u dzep na nivou BiH.

Name

Olja

26.07.2018 10:12

Sta sa onima koji ne mogu da odu? Nije rjesenje o odlasku, sto bi nekima i godilo da se prostor RS prazni, nego u nastojanju da se ova bagra onemoguci da i dalje uziva blagodeti kao da je u najbogatijoj zemlji svijeta. Oni nemaju stida, oni vise nisu ljudi dostojni ni trunke postovanja. Narocito mi se gadi P. DJokic. Kad ga covjek slusa, reklo bi se da je olicenje postenja, rada, znanja, a ono obicna gulikoza. Ne bih dalje, zgadice mi dan.

Name

Ljudi Srbi smo

26.07.2018 10:14

Kakva je kuknjava!? Jos ste dobro i prosli. Naime, moj tata je bio iznio prjedlog, da se svako domacinstvo kazni sa 170 maraka ukoliko u kuci, na zidu nema objesenu sliku predsjednika Republike Srpske. Vas Igor Dodik.

Name

Stranački "vojnici i poslušnici"

26.07.2018 12:54

General Torbica. Naš Srpčanin. Niti general niti čovjek. Đokićev poltron. Treba ga natjerati da vrati svaki pfening što je uzeo od naroda. Da li je za vrijeme rata vidio liniju odbrane barem na TV? Sram ga bilo.

Name

Re Raspuchin

26.07.2018 13:26

Od njih toliko nabrojanih, tebi baš zasmeta časni general Torbica! Pošto nemaš pojma, a dobro si se nalupao, sljedeći put kad izgovoriš generalovo ime ustani!

Name

Re Olja

26.07.2018 14:05

Samo odlazak moze pomoci. Godinama sam uzalud izlazio na izbore dok konacno nisam shvatio sta treba da uradim.

Name

Vrijem za promjene!

26.07.2018 14:49

Sva sreca pa su nam Dodik, Spirke, ali i Tegeltija, samo da nabrojim najvaznije politicare, stambeno obezbjedjeni u inozemstvu za slucaj da kurs km-a krene nizbrdo. Hvala im!

Name

narodna inicijativa:

26.07.2018 15:03

Hajmo i ove preostale da obezbjedimo stambeno, da sve bude cisto!

Name

Zoran

26.07.2018 08:24

Članak je odličan samo bi bilo korektno da mi koji ćemo birati 7 oktobra da znamo da li to vazi samo za ove koji su na vlasti ili i za buduće koji dodju. Hoće li isto tako oni koji su iz udaljenih mjesta RS koristiti te pogodnosti ili će stanovati o svom trošku ili možda putovati svojim vlastitim kolima.

ODGOVORITE
Name

Па

26.07.2018 09:12

Извини али морам ти рећи( ако се не зезаш ) ти си луцкаст.

Name

Re

26.07.2018 09:36

Fino neko drustvo, ima li tu igdje Macure mafijaša

Name

Joja

26.07.2018 10:03

Nece. Ako dodju novi, oni ce dici kredit pa tako sve to lijepo placati. I smanjice sebi plate, a neki ce se i potpuno odreci primanja po svim osnovama.

Name

re Zoran

26.07.2018 10:29

Dane Malesevic iz Gradiske to koristi ????? za 20 min na poslu od kuce. A te stanove najvise koriste Banjalucke eskort agencije , i tu ove spodobe sline po djevojkama od 18 do 20 godina i sve o trosku drzave. A ti jadniče crkni za 400 km koliko tim curama plate za sat , a sve sa tvoje grbače.

Name

Re

26.07.2018 10:50

Malešević je iz Gradiške, a to je manje od 60 km. Ima ih još koji su na manjoj udaljenosti od BL.

Name

Boban

26.07.2018 08:28

Fenomenalno! Hvala na preciznom tekstu. Treba sve znati!

ODGOVORITE
Name

Kori

26.07.2018 11:20

Zar se i Lejla uklapa u 60 km? Mora da ide do Pd preko Gradiške.

Name

Prnjavor

26.07.2018 08:30

Eno Klokica u Kini vec 20 dana.uziva a vi Srbi placajte i gledajte i gladujte .dobra je vama i pasteta

ODGOVORITE
Name

Re

26.07.2018 09:21

Ne placaju samo Srbi,red je da ima i poneki parazit i iz drugih naroda.

Name

Skeptik

26.07.2018 08:37

Pa zašto su se onda borili da dođu na vlast? Između ostalog, zbog svega navedenog. pa neće valjda političari trošiti milione na kampanju da bi samo radili po zakonu kada dođu na vlast. Svi se oni bore ne samo da dođu na vlast već radi ZLOUPOTREBE vlasti. recimo, dobijete službeni automobil. Nije dovoljno da s njim samo idete na posao ili na službena putovanja, već da ga ZLOUPOTREBI TE, vodite njim djecu u školu, idete na more (sa vozačem i pet tjelohranitelja) itd.

ODGOVORITE
Name

Nikola

26.07.2018 08:38

Povede li Kalinić i mladu Angie sa sobom,steta je da takav apartman ne bude popunjen!?

ODGOVORITE
Name

Režim

26.07.2018 08:44

Udri mafiju, sve opljačkaše, takav luksuz nema nigdje. Da su naučnici svetskog glasa ne bi ovako uživali, m...ku im.

ODGOVORITE
Name

Princip

26.07.2018 08:48

Ako se ovi troskovi placaju samo za funkcionere Vlade Republike Srpske onda to odmah treba sve ukinuti. Medjutim ajmo vidjeti da li se ovi troskovi placaju za funkcionere iz Republike Srpske koji rade u Savjetu ministara u Sarajevu. Ako se placa i ovima u Sarajevu, a zamjerka daje samo onima koji rade u Vladi RS, onda je neiskreno od strane onih koji to ovdje iznose.

ODGOVORITE
Name

Па

26.07.2018 09:34

Исто ти је то и тамо или слично а тек да нам је сазнати праву истину и стање у ДКП- у. Попадали би у бандак

Name

Logika

26.07.2018 09:51

Principe, naravno da su svi podmireni, niko od njih nije osiromašio otkad se bavi politikom, bilo da su na vlasti ili u opoziciji. Problem je što je ta kasta izdejstvovala i legalnost svega nemoralnog pa nam se u lice smiju kad se mi šokiramo - sjetiti se jednodnevne penzije i "zaslužene" otpremnine gđe Majkić i ostalih drastičnih slučajeva... Kad malverzacije traju ovoliko dugo, sve nenormalno postane normalno (i obrnuto!), svaka nepodopština se može opravdati, svaki autsajder bi se rado uhvatio u to kolo, čisti makijavelizam. A na rijetkom javnom testu ljudskosti onoliki "uvaženi poslanici" padoše nekidan s onakvom lakoćom, ni mrva crvenila se ne ukaza na obrazu, nijedna ruka da zadrhti. Utoliko se ne nadaj nikakvom ukidanju, radikalnoj promjeni i sl., ova se izopačenost čvrsto ukorijenila, nažalost, a plijevljenja se naš narod u svakom pogledu gadi.

Name

Gagi BL

26.07.2018 08:50

Pa i ovaj ološ Savanović bespravno koristi apartman. On je iz Mrkonjić grada, 56 km od Banja Luke. I malo mu to nego je i suprugu zaposlio u Ekofondu RS, kako reče bitanga, radi spajanja porodice?!?! 7. oktobar, tik-tak, tik-tak...

ODGOVORITE
Name

mama

26.07.2018 09:05

Jel ima neki ministar da zivi u Banjaluci ?!

ODGOVORITE
Name

re mama

26.07.2018 09:57

Zar Prijedor, Gradiška, Prnjavor, Mrkonjić nisu na udaljenosti manjoj od 60 km? Kako mogu biti korisnici osobe iz ovih gradova?

Name

Skeptik

26.07.2018 10:22

Osnovno pitanje je Da li postoji neki ministar iz Banja Luke, Banjalučanin. Banjaluka je stalno diskriminisana, do 1997. od strane pala ,a poslije od strane Laktaša, Teslića, Mrkonjića itd. presjednik iz Laktaša, premijerka iz Teslića, rektor banjalučkog univerzitreta iz Kotor Varoši, ministri iz raznih kasaba i palanki. Banjalučani se zadovoljavaju marginalnim funkcijama tipa Pomoćnik, Zamjenik i dr.

Name

Srbac

26.07.2018 12:03

Vi iz BL ste brate najgluplji. Vidite kako mi iz Srpca dobro prolazimo. Da be govorim o Mrkonjiću i sl....

Name

Savjetnik

26.07.2018 09:06

Moraju biti u apartmanima, kad su svoje privatne stanove u Banja Luci izdali za lijepe pare.

ODGOVORITE
Name

Da da

26.07.2018 12:15

Bogdanic svoj stan u Milana Tepica ulici u Bankaluci izdaje a koristi dzabni apartman Lijep primjer postenja i skromnosti

Name

Predrag Tomić

26.07.2018 09:22

Ako se taj apartman nalazi u ulici Braće Panić onda ga i Predrag Tomić koristi.

ODGOVORITE
Name

decko

26.07.2018 09:30

Bog te je.o pa je li moguce da smo svi toliki mazohisti?!

ODGOVORITE
Name

papak

26.07.2018 09:31

I papkov sin Mitrović koristio kao savjetnik-nagrada za oca, a tek iz neke škole izašao.

ODGOVORITE
Name

Киза

26.07.2018 09:50

Банда за ове наше Сицилија је обданиште која је ово мафијаа и шукало што гунђа па и он је исто примао плату а није ишаона посаома све лоповдолопова

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

26.07.2018 10:05

Kao da je to nešto nepoznato....ljudi moji dovoljno je samo proći po kafanama oko zgrade vlade i dr. I vidjeti ko je sve unutra...od pomoćnika do savjetnika....neki u kancelarijama nemaju SEM stola i stolice ništa....neki se ni ne služe kompjuterima pa to sve rade ,,nesretne ,, sekretarice koje poktrivaju mnoge praznine u Ministarstvima....mnogo ih je ,semasnih pojedinaca,

ODGOVORITE
Name

SAVJETNICI MD

26.07.2018 10:13

Treba samo PREBROJATI broj SAVJETNIKA M. Dodika!!!

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

26.07.2018 10:26

Obiđite i lokale oko Vlade...pogledajte ko je u njima...sve će biti jasno....a o ovima o kojima pišete ,poznato je da ih 80% nezna uključiti kompjuter....to za njih rade sekretarice,koje su tu da ih pokrivaju i za njih završavaju sve....oni su samo za statuta je i po koju nesuvislu izjavu kad nema ministra...ministri ,čudo neviđeno....recimo ministrica omladine i sporta, da nije žensko i zbog pristojnosti, ali žena je ....ona voli poziciju kao i ministar prosvjete,rada,trgovine,saobraćaja,.poljoprivrede....da nije tužno bilo bi žalosno....idite,narod se smije ljudi moji zbog vaše djece....vi ste pajaci i karikature

ODGOVORITE
Name

Vuk

26.07.2018 13:21

Ovoj drzavni aparat i nacin na koji trose novac nebi izdrazala ni jedna najjaca ekonomska zemlja svijeta. Jbt mi kao da smo Kina. Hiljade savjetnika, zamjenika, sekretara, sekretarica, ministara, vozaca, ljubavnica, bodigarda......automobila. Nadji ti mi primjer jedne zemlje u svijetu koja ima takav drzavni aparat.

Name

Stric Stefan

26.07.2018 11:38

Kada se baviš politikom plata ti dođe bukvalno kao džeparac,jer ti je sve ostalo džaba,mandati prolaze a ovaca za šišanje ima još sasvim dovoljno

ODGOVORITE
Name

za,ministra Milenka Savanovica

26.07.2018 11:49

Kako vas nije stid da ...drugostepenu vojnu invalidsku komisiju smjestite pored garaze u krugu Crvenog Krsta ,gdje invalidi sjede i cekaju u sobicku od va kvdrata na tri ofucane,stolice ,pa pojedini sjede na stepenicama i cekaju na suncu i kisi !!!U,gradu BANJA LUCI .Jeli to odnos prema BORCIMA ,sram vas bilo ministre ,ima te li vi i malo covjecnosti i duse !!!!

ODGOVORITE
Name

Otkud njima stid...

26.07.2018 16:35

Ne bi oni bili tu gdje su niti uzivali sav ovaj luksuz da imaju obraza. Slika koju si opisao stvarno je porazna, zemlja nam je generalno zapustena, sve sto je narodno u losem je stanju. Strasno je...

Name

Majevica i Semberija

26.07.2018 11:59

Zar ovakvi navodi i potvrde istih nisu dovoljni da ljudski zaključimo da je BIJELJINA idealno mjesto da bude glavni grad Republike Srpske? Nepobitno po svim osnovama! Samo - ovom kraju nedostaju lobisti, kao i u prošlom režimu.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

26.07.2018 12:00

Dane Malesevic vozi mercedes S 400 koji kosta 250 000 km privatno vozilo banda sve su pokrali nema druge nego kuke i motike u ruke pa udri

ODGOVORITE
Name

Dario

26.07.2018 12:34

Predivni ljudi neka,neka to su nasi ministri neka trose sa Milokradom nase pare.

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

26.07.2018 12:54

Sve moj do mojega.

ODGOVORITE
Name

Lazo

26.07.2018 13:20

Dane Malesevic je bruka Gradiske. Mator covjek, kako ga nije sramota da se vise pojvljuje. Dok se ne rijesimo Dane, Dunjica, Krcmara, Svraka...nema za Gradisku boljeg vremena

ODGOVORITE
Name

Nonsens

26.07.2018 13:59

60 km je puno da se pređe do posla? Pa šta da žive u nekoj metropoli gdje je prosjek 70 km u jednom pravcu. Kakav luksuz za činovnike.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

26.07.2018 17:59

Đuka se preziva Huremović i ona je takodje iz Prnjavora kao i Klokic pa je pitanje kako on sve ove godine ima taj luksuzni stan.. E moja RS, propala si skroz..

ODGOVORITE
Name

BJV

26.07.2018 23:17

Lopuze jedne, bando! Sebi ste skrojili zakone da bi mogli da uzivate sva prava sa narodne grbace, a nista zasluzili niste, bagro nepismena i necovecna... A obican covek kida kosu sa glave i dere kozu za 300-600KM, i to trecinu te plate potrosi na gorivo, samo da bi mogao doci na posao i otici kuci... Nema naknade putnih troskova, lupezi jedni. Obican covek taj luksuz nema, tj. tu osnovnu potrebu i pravo ste mu uskratili, fukare jedne... Dole banda!!! U crno ste sve zavili...

ODGOVORITE