Шта све може да открије бол у леђима?

Бол у леђима се јавља због тога што се тамо налази највише нервних завршетака, па је бол најјачи. Тај проблем често је индикатор и озбиљних проблема са бубрезима, жучи или бешиком и чешће се јавља код жена.

Здравље 26.07.2018 | 08:24
Шта све може да открије бол у леђима?
Проблеме са бубрезима, бешиком и жучи лако је помешати са боловима у леђима, нарочито код жена. Органи шаљу сигнале телу, који се најчешће манифестују у леђима. На тај начин се прави узрок бола маскира, пише Дејли Мејл.

Камен у бубрегу

Ако се стални бол у једном делу леђа јавља уз бол у стомаку или препонама, бол приликом мокрења или крв у урину, може да буде знак да имате камен у бубрегу.

Камен у бубрегу је чешћи код мушкараца него код жена.

Упала бубрега

Ако се уз бол у леђима јавља и повишена температура, такво стање може да указује на упалу бубрега. Тада је бол најчешћа у доњем делу леђа, изнад карлице и може да се прошири на препоне.

Упала панкреаса

Упалу гуштераче, осим бола у доњем делу стомака, повраћања и мучнине, прати и бол у леђима. Тај бол може да буде изненадан и да се прошири од стомака према леђима. Најчешће је последица акутне или хроничне упале.

Инфекција мокраћних путева

Најчешће је узрокују бактерије, а може да буде и последица иритације од дијафрагме, употребе тампона или преуске одеће.

Манифестује се као бол при мокрењу, бол у доњем делу леђа. Најчешће погађа жене и лечи се антибиотицима. Ако се не излечи, може да проузрокује упалу бубрега.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар