Званично: Ширле појачао Фулам!

Немачки фудбалер Андреас Ширле званично је појачао премијерлигаша Фулам из немачке Борусије Дортмунд, преноси ББЦ.  Велико појачање за тим Славише Јокановића.

Фудбал 26.07.2018 | 13:45
Званично: Ширле појачао Фулам!
Ширле, који је већ наступао у Премијер лиги, на "Крејвен Котиџ" долази у виду двогодишње позајмнице.

"Срећан сам што сам дошао и једва чекам да почнем. Морам да се изборим за своје место у тиму и да покажем да имам квалитет како бих био неко ко може да допринесе екипи", изјавио је Ширле.

Фулам је један од нових чланова Премијер лиге, а на његовој клупи седи српски стручњак Славиша Јокановић. Уједно, напад екипе је прошле сезоне предводио Александар Митровић, који још није сигуран за следећу такмичарску годину, али би био идеалан пар са Ширлеом.

Ширле је био члан Немачке репрезентације која је 2014. године освојила Светско првенство.

Немачки крилни нападач је, поред Борусије и Челсија, наступао и за Волфсбург, Леверкузен и Мајнц.

Андре Ширле је нови играч Фулама! Првак света са Немачком пре четири године је вечерас и званично потврђен као појачање новог премијерлигаша.

Фулам је експресно завршио посао око довођења Ширлеа. Преговори су поћели пре два дана, а завршени синоћ па су Лацио, Евертон, Кристал Палас и остали заинтересовани клубови остали празних шака. Ширле је јутрос прошао лекарске прегледе и вечерас ставио параф на двогодишњу позајмицу из Борусије Дортмунд.

Финансијски детаљи нису познати али се спекулише да висина позајмице није велика и да је Борусија само желела да се реши велике плате играча којег је пре две године платила Волфзбургу 30.000.000 евра. Пре тога га је Волфзбург довео из челсија за 32.000.000 евра, а Плавци су га купили од Леверкузена за 22.000.000 евра. Сада се Немац враћа у Лондон где и није имао великог успеха са Челсијем...

Ипак, за Фулам ће представљати велико појачање. Пре њега су Колибаши довели Жан-Мишел Серија и МаксимаЛа Маршана из Нице за 30.000.000 евра, као и шпанског голмана Фабрија из Бешикташа за 6.000.000 евра. Ширле је поред Серија капитално појачање, а очекује се још и долазак нападача за којег се на Крејвен Котиџу надају да ће бити Александар Митровић. Ако Рафа Бенитез попусти...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар