Zvanično: Širle pojačao Fulam!

Nemački fudbaler Andreas Širle zvanično je pojačao premijerligaša Fulam iz nemačke Borusije Dortmund, prenosi BBC.  Veliko pojačanje za tim Slaviše Jokanovića.

Fudbal 26.07.2018 | 13:45
Zvanično: Širle pojačao Fulam!
Širle, koji je već nastupao u Premijer ligi, na "Krejven Kotidž" dolazi u vidu dvogodišnje pozajmnice.

"Srećan sam što sam došao i jedva čekam da počnem. Moram da se izborim za svoje mesto u timu i da pokažem da imam kvalitet kako bih bio neko ko može da doprinese ekipi", izjavio je Širle.

Fulam je jedan od novih članova Premijer lige, a na njegovoj klupi sedi srpski stručnjak Slaviša Jokanović. Ujedno, napad ekipe je prošle sezone predvodio Aleksandar Mitrović, koji još nije siguran za sledeću takmičarsku godinu, ali bi bio idealan par sa Širleom.

Širle je bio član Nemačke reprezentacije koja je 2014. godine osvojila Svetsko prvenstvo.

Nemački krilni napadač je, pored Borusije i Čelsija, nastupao i za Volfsburg, Leverkuzen i Majnc.

Andre Širle je novi igrač Fulama! Prvak sveta sa Nemačkom pre četiri godine je večeras i zvanično potvrđen kao pojačanje novog premijerligaša.

Fulam je ekspresno završio posao oko dovođenja Širlea. Pregovori su poćeli pre dva dana, a završeni sinoć pa su Lacio, Everton, Kristal Palas i ostali zainteresovani klubovi ostali praznih šaka. Širle je jutros prošao lekarske preglede i večeras stavio paraf na dvogodišnju pozajmicu iz Borusije Dortmund.

Finansijski detalji nisu poznati ali se spekuliše da visina pozajmice nije velika i da je Borusija samo želela da se reši velike plate igrača kojeg je pre dve godine platila Volfzburgu 30.000.000 evra. Pre toga ga je Volfzburg doveo iz čelsija za 32.000.000 evra, a Plavci su ga kupili od Leverkuzena za 22.000.000 evra. Sada se Nemac vraća u London gde i nije imao velikog uspeha sa Čelsijem...

Ipak, za Fulam će predstavljati veliko pojačanje. Pre njega su Kolibaši doveli Žan-Mišel Serija i MaksimaLa Maršana iz Nice za 30.000.000 evra, kao i španskog golmana Fabrija iz Bešiktaša za 6.000.000 evra. Širle je pored Serija kapitalno pojačanje, a očekuje se još i dolazak napadača za kojeg se na Krejven Kotidžu nadaju da će biti Aleksandar Mitrović. Ako Rafa Benitez popusti...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar