Тите потписао: Уговор до 2022. године

Није тражио повишицу, иде да освоји Копа Америка! Бразил верује селектору.  Тите натерао Бразилце да "промене плочу"! Ово се није догодило од 1978. године.

Фудбал 26.07.2018 | 13:15
Тите потписао: Уговор до 2022. године
У Русији је претрпео неуспех, али начин на који је одвео репрезентацију на Мундијал и успоставио одличне односе са играчима, натералио су челнике ФС Бразила да му понуде нови уговор, а Тите је прихватио, па ће на клупи Селесаа остати до 2022.

То значи да остаје селектор најуспешније светске фудбалске репрезентације до краја наредног Првенства света, чији ће домаћин бити Катар. Посебно је занимљиво што Тите није тражио никакве посебне услове од рукводилаца у погледу повишице, те ће му плата остати иста као и кад је први пут ангажован, пре две године – 600.000 долара сваког месеца.

Први наредни изазов на клупи Бразила 57-годишњи стручњак ће имати на лето 2019, пошто је Бразил домаћин наредног издања Копа Америка. Биће то прилика да жуто-плави први пут славе у континенталном такмичењу још од 2007. и то ће бити прави испит вреност Нејмара и друштва, јер после Мундијала на истој територији пре четири године нација не би опростила још један неуспех.

Подсетимо, Тите је досад остварио 20 победа, четири ремија и само два пораза.

Нису се осрамотили као 2014. када су били домаћини и "пукли" од Немачке 1:7 у полуфиналу, али далеко од тога да су на овогодишњем Светском првенству у Русији, Бразилци испунили циљ.

Штавише, испали су у ранијој фази - Белгија их зауставила у четвртфиналу победом 2:1.

Уочи турнира, Нејмар и екипа били су главни фаворит за титулу, међутим, нису оправдали очекивања. То, ипак, није донело уобичајене промене када је у питању бразилска репрезентација, већ је одлучено да 57-годишњи Тите остане селектор до 2022. године и Мундијала у Катару.

Први пут још од 1978. догодило се да "Селекао" не промени селектора одмах после Светског првенства.

Тите је на клупу националног тима сео августа 2016, а претходно је водио бројне бразилске клубове, међу којима су Гремио, Коринтијанс, Палмеирас, Интернасионал, а радио је и Уједињеним Арапским Емиратима, као тренер Ал Вахдуа и Ал Аина.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар