Tite potpisao: Ugovor do 2022. godine

Nije tražio povišicu, ide da osvoji Kopa Amerika! Brazil veruje selektoru.  Tite naterao Brazilce da "promene ploču"! Ovo se nije dogodilo od 1978. godine.

Fudbal 26.07.2018 | 13:15
Tite potpisao: Ugovor do 2022. godine
U Rusiji je pretrpeo neuspeh, ali način na koji je odveo reprezentaciju na Mundijal i uspostavio odlične odnose sa igračima, nateralio su čelnike FS Brazila da mu ponude novi ugovor, a Tite je prihvatio, pa će na klupi Selesaa ostati do 2022.

To znači da ostaje selektor najuspešnije svetske fudbalske reprezentacije do kraja narednog Prvenstva sveta, čiji će domaćin biti Katar. Posebno je zanimljivo što Tite nije tražio nikakve posebne uslove od rukvodilaca u pogledu povišice, te će mu plata ostati ista kao i kad je prvi put angažovan, pre dve godine – 600.000 dolara svakog meseca.

Prvi naredni izazov na klupi Brazila 57-godišnji stručnjak će imati na leto 2019, pošto je Brazil domaćin narednog izdanja Kopa Amerika. Biće to prilika da žuto-plavi prvi put slave u kontinentalnom takmičenju još od 2007. i to će biti pravi ispit vrenost Nejmara i društva, jer posle Mundijala na istoj teritoriji pre četiri godine nacija ne bi oprostila još jedan neuspeh.

Podsetimo, Tite je dosad ostvario 20 pobeda, četiri remija i samo dva poraza.

Nisu se osramotili kao 2014. kada su bili domaćini i "pukli" od Nemačke 1:7 u polufinalu, ali daleko od toga da su na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji, Brazilci ispunili cilj.

Štaviše, ispali su u ranijoj fazi - Belgija ih zaustavila u četvrtfinalu pobedom 2:1.

Uoči turnira, Nejmar i ekipa bili su glavni favorit za titulu, međutim, nisu opravdali očekivanja. To, ipak, nije donelo uobičajene promene kada je u pitanju brazilska reprezentacija, već je odlučeno da 57-godišnji Tite ostane selektor do 2022. godine i Mundijala u Kataru.

Prvi put još od 1978. dogodilo se da "Selekao" ne promeni selektora odmah posle Svetskog prvenstva.

Tite je na klupu nacionalnog tima seo avgusta 2016, a prethodno je vodio brojne brazilske klubove, među kojima su Gremio, Korintijans, Palmeiras, Internasional, a radio je i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao trener Al Vahdua i Al Aina.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar