Радоњић довео шутера Барселоне!

Искусни тројкаш нови је играч шампиона Немачке. Прочитајте ко је све дошао, а ко је отишао из састава Дејана Радоњића.

Кошарка 28.07.2018 | 10:30
Радоњић довео шутера Барселоне!
После освајања титуле и Бајерновог повратка у Евролигу, немачки првак на миру је почео да прави тим за нову сезону.

Ове среде, у Минхену је потврђен долазак досад најзвучнијег појачања - Финца Петерија Копонена (30 година, 194 центиметра).

Доскорашњи бек шутер Барселоне потписао је трогодишњи уговор са Бајерном, у који је стигао као слободан играч.

"Долазак у Минхен је нов и велики изазов за мене. Бајерн је клуб који је на одличном путу да постане велики кошаркашки тим. Надам се да ћу бити део тога и да ћу помоћи да се клуб подигне на виши ниво. Играо сам много пута против немачке репрезентације и радујем се доласку у Бундес лигу. Наравно да је у Евролиги велики број јаких тимова и верујем да ћемо и ми бити веома добра, опасна екипа", рекао је Копонен.

Када су у питању остале промене у Бајерну, познато је да се Маик Цирбес вратио у Црвену звезду мтс неколико дана након што је екипу Дејана Радоњића појачао центар Леон Радошевић (28 ходина, 208 центиметара). Такође, Минхен је напустио и Реџи Рединг (Турк Телеком), а дошли су и "комбо" Бамберга Маодо Ло (25, 191) и бек Бајројта Робин Амејз (24 године, 188).

Преосталим потписима у Минхену је продужена сарадња са играчима који сада носе дрес Бавараца, јер су нове уговоре потписали Нихад Ђедовић, Алекс Кинг, Данило Бартел и Девин Букер.

Бајерн се тријумфом у финалу против Албе вратио у најјаче такмичење, у којем од сезоне 2019/20 има гарантовано место.

Тројица српских интернационалаца имају уговоре са Бајерном до 2019. године. Милан Мачван је пропустио други део такмичарске 2017/18 због повреде колена, док су Стефан Јовић и Владимир Лучић имали значајну улогу у освајању титуле у узбудљивом плеј-офу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар