Radonjić doveo šutera Barselone!

Iskusni trojkaš novi je igrač šampiona Nemačke. Pročitajte ko je sve došao, a ko je otišao iz sastava Dejana Radonjića.

Košarka 28.07.2018 | 10:30
Radonjić doveo šutera Barselone!
Posle osvajanja titule i Bajernovog povratka u Evroligu, nemački prvak na miru je počeo da pravi tim za novu sezonu.

Ove srede, u Minhenu je potvrđen dolazak dosad najzvučnijeg pojačanja - Finca Peterija Koponena (30 godina, 194 centimetra).

Doskorašnji bek šuter Barselone potpisao je trogodišnji ugovor sa Bajernom, u koji je stigao kao slobodan igrač.

"Dolazak u Minhen je nov i veliki izazov za mene. Bajern je klub koji je na odličnom putu da postane veliki košarkaški tim. Nadam se da ću biti deo toga i da ću pomoći da se klub podigne na viši nivo. Igrao sam mnogo puta protiv nemačke reprezentacije i radujem se dolasku u Bundes ligu. Naravno da je u Evroligi veliki broj jakih timova i verujem da ćemo i mi biti veoma dobra, opasna ekipa", rekao je Koponen.

Kada su u pitanju ostale promene u Bajernu, poznato je da se Maik Cirbes vratio u Crvenu zvezdu mts nekoliko dana nakon što je ekipu Dejana Radonjića pojačao centar Leon Radošević (28 hodina, 208 centimetara). Takođe, Minhen je napustio i Redži Reding (Turk Telekom), a došli su i "kombo" Bamberga Maodo Lo (25, 191) i bek Bajrojta Robin Amejz (24 godine, 188).

Preostalim potpisima u Minhenu je produžena saradnja sa igračima koji sada nose dres Bavaraca, jer su nove ugovore potpisali Nihad Đedović, Aleks King, Danilo Bartel i Devin Buker.

Bajern se trijumfom u finalu protiv Albe vratio u najjače takmičenje, u kojem od sezone 2019/20 ima garantovano mesto.

Trojica srpskih internacionalaca imaju ugovore sa Bajernom do 2019. godine. Milan Mačvan je propustio drugi deo takmičarske 2017/18 zbog povrede kolena, dok su Stefan Jović i Vladimir Lučić imali značajnu ulogu u osvajanju titule u uzbudljivom plej-ofu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar