Лопетеги тражи шпица!

Родригом плаши Местаљу, Каванију плата већи проблем него обештећење! Валенсији би биле везане руке. Нешто другачија ситуација је са Пари Сен Жерменом.

Фудбал 28.07.2018 | 00:00
Лопетеги тражи шпица!
Марселињо га је лансирао у облаке. Прошле сезоне 19 голова и седам асистенија на 34 утакмице за Валенсију. Родриго је презадовољан. Али памти и нека ранија времена. Памти и млађе категорије у Реалу у коме је га тренирао Ђулен Лопетеги. Нови тренер Краљевског клуба га је као селектор Шпаније водио ин а Мундијал у Русији. То се не заборавља, упркос резултатском дебаклу. И сада је Лопетеги решио да још једном закомпликује Родригов живот. Мадридска Марка јавља: Реал би могао да нападне 27-годишњег нападача и тиме донекле попуни рупу насталу након селидбе Кристијана Роналда у Јувентус.

Идеја је наравно Лопетегијева, а Флорентино Перез је спреман да му је испуно ако овај залегне за њу свим својим ауторитетом. Валенсија би најрадије да га задржи, релативно је безбедна с обзиром на откупну клаузулу у висини од 120.000.000 евра. Међутим, Валенсија има своје финансијске проиблеме, огромне дугове који су вуку годинама. Незванично се може чути: ако би стигла понуда од 70.000.000 до 80.000.000 евра не би на Местаљи имали избора – толики новац се не одбија. Можда би чак прихватили и око 60.000.000.

Навијачи су узнемирени. Боје се и енглеских клубова. У Премијер лиги прелазни рок траје до 9. августа и ако тај рок прође биће нешто мирнији. У Италији је последњи дан прелазног рока 18. август, Наполи се интересовао за Родрига, мада тешко да би Аурелио де Лаурентис толико завукао руку у џеп. Али ако би Реал и дефинитивно ускочио у игру стрепели би на Местаљи све до 31. августа.

Родриго је донекле умирио навијаче рекавши да жели да остане и осваја титуле са Слепим мишевима. Скоцкао је Марселињо заиста фину екипу и одлично су изгледали прошле сезоне. Враћају се и у Лигу шампиона. Све изгледа бајно. Зато и Гонсало Гуедеш инсистира на повратку, иако Валенсија не може да издвоји 70.000.000 евра колико тражи Пари Сен Жермен. Добацила је до 40.000.000 и даље не иде.

Међутим, није Родриго једини нападач који се доводи у везу са Реалом. Ас наводи да су у Мадриду преко посредника сазнали да би Единсон Кавани оберучке прихватио прилику да заигра на стадиону “Сантјаго Бернабеу”. Само што би преговори са Пари Сен Жерменом ишли знатно теже.

Мада, Каванију је већ 31 година и одавно је исплатио 65.000.000 евра колико је ПСЖ уложио у њега када га је доводио из Наполија. Уговор му истиче 2020. тако да Свеци не морају да журе. Али није тајна даКавани и Нејмар нису баш у идиличним односима. А Нејмар је важнији. И можда би сада могли да у Паризу реше тај проблем, притом уз обилну зараду. Без обзира на то што Насер Ал Келаифи изузетно цени Уругвајца.

Ипак и још једном: већ му је 31 година. Последња прилика да се узме озбиљан новац за Каванија. С обзиром на крштеницу ишао би испод 100.000.000. Толико Реал има да плати без проблема. Проблем би могла да направи плата – у Паризу има 12.000.000 евра нето плус још 2.000.000 у бонусима. Мада би разлику у плати вероватно надокнадио маркетиншким уговорима у Мадриду, сигурно би били већи у Реалу, него у ПСЖ-у.

Сигурно је само једно: Реал тражи нападача.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар