Lopetegi traži špica!

Rodrigom plaši Mestalju, Kavaniju plata veći problem nego obeštećenje! Valensiji bi bile vezane ruke. Nešto drugačija situacija je sa Pari Sen Žermenom.

Fudbal 28.07.2018 | 00:00
Lopetegi traži špica!
Marselinjo ga je lansirao u oblake. Prošle sezone 19 golova i sedam asistenija na 34 utakmice za Valensiju. Rodrigo je prezadovoljan. Ali pamti i neka ranija vremena. Pamti i mlađe kategorije u Realu u kome je ga trenirao Đulen Lopetegi. Novi trener Kraljevskog kluba ga je kao selektor Španije vodio in a Mundijal u Rusiji. To se ne zaboravlja, uprkos rezultatskom debaklu. I sada je Lopetegi rešio da još jednom zakomplikuje Rodrigov život. Madridska Marka javlja: Real bi mogao da napadne 27-godišnjeg napadača i time donekle popuni rupu nastalu nakon selidbe Kristijana Ronalda u Juventus.

Ideja je naravno Lopetegijeva, a Florentino Perez je spreman da mu je ispuno ako ovaj zalegne za nju svim svojim autoritetom. Valensija bi najradije da ga zadrži, relativno je bezbedna s obzirom na otkupnu klauzulu u visini od 120.000.000 evra. Međutim, Valensija ima svoje finansijske proibleme, ogromne dugove koji su vuku godinama. Nezvanično se može čuti: ako bi stigla ponuda od 70.000.000 do 80.000.000 evra ne bi na Mestalji imali izbora – toliki novac se ne odbija. Možda bi čak prihvatili i oko 60.000.000.

Navijači su uznemireni. Boje se i engleskih klubova. U Premijer ligi prelazni rok traje do 9. avgusta i ako taj rok prođe biće nešto mirniji. U Italiji je poslednji dan prelaznog roka 18. avgust, Napoli se interesovao za Rodriga, mada teško da bi Aurelio de Laurentis toliko zavukao ruku u džep. Ali ako bi Real i definitivno uskočio u igru strepeli bi na Mestalji sve do 31. avgusta.

Rodrigo je donekle umirio navijače rekavši da želi da ostane i osvaja titule sa Slepim miševima. Skockao je Marselinjo zaista finu ekipu i odlično su izgledali prošle sezone. Vraćaju se i u Ligu šampiona. Sve izgleda bajno. Zato i Gonsalo Guedeš insistira na povratku, iako Valensija ne može da izdvoji 70.000.000 evra koliko traži Pari Sen Žermen. Dobacila je do 40.000.000 i dalje ne ide.

Međutim, nije Rodrigo jedini napadač koji se dovodi u vezu sa Realom. As navodi da su u Madridu preko posrednika saznali da bi Edinson Kavani oberučke prihvatio priliku da zaigra na stadionu “Santjago Bernabeu”. Samo što bi pregovori sa Pari Sen Žermenom išli znatno teže.

Mada, Kavaniju je već 31 godina i odavno je isplatio 65.000.000 evra koliko je PSŽ uložio u njega kada ga je dovodio iz Napolija. Ugovor mu ističe 2020. tako da Sveci ne moraju da žure. Ali nije tajna daKavani i Nejmar nisu baš u idiličnim odnosima. A Nejmar je važniji. I možda bi sada mogli da u Parizu reše taj problem, pritom uz obilnu zaradu. Bez obzira na to što Naser Al Kelaifi izuzetno ceni Urugvajca.

Ipak i još jednom: već mu je 31 godina. Poslednja prilika da se uzme ozbiljan novac za Kavanija. S obzirom na krštenicu išao bi ispod 100.000.000. Toliko Real ima da plati bez problema. Problem bi mogla da napravi plata – u Parizu ima 12.000.000 evra neto plus još 2.000.000 u bonusima. Mada bi razliku u plati verovatno nadoknadio marketinškim ugovorima u Madridu, sigurno bi bili veći u Realu, nego u PSŽ-u.

Sigurno je samo jedno: Real traži napadača.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar