Контрол-фрик Томас Тухел!

Нови, најбољи пријатељ власника париских ноћних клубова! Неће бити лако играчима Пари Сен Жермена у наредној сезони.

Фудбал 27.07.2018 | 23:42
Контрол-фрик Томас Тухел!
Има тренера који сматрају да су играчи најпродуктивнији када су опуштени. Карло Анчелоти је рецимо такав. Обожавају га у свлачионицама. Има и оних који владају гвозденом руком. Ако дођу резултати – поштују их. И Томас Тухел се сада нада да ће стећи поштовање играча Пари Сен Жермена, иако ће им наредна сезона чини се бити много тежа него протекле две код Унаја Емерија.

Одраније је познато да је Тухел “контрол-фрик”, човек који воли да све држи под контролом. Строге дијете се подразумевају, у Немачкој је то опште место. Франс Фудбал тврди да је Тухел већ забранио: нема више пасте после мечева, нема брзе хране наравно, забрањење су и све врсте слаткиша, газираних сокова... Први је све ове промене осетио Дани Алвес, који се још опоравља од повреде колена. Сада под посебном дијетом коју мора да прати.

Тухел је затражио и одређене промене у тренинг центру, па су тако лекарска служба и теретана добиле знатно већи простор. Под лупом ће бити и клупски хотел у коме су играчи смештени у карантину пред најважније утакмице.

Међутим, то је све мање више очекивано. Једна ствар није. Наиме, најнеуобичајенији потез Немца је шетња по ресторанима и ноћним клубовима. Није шала, Франс фудбал тврди да је Немац последњих недеља обилазио еминентне париске локале у којима играчи ПСЖ-а воле да проводе време. Рецимо, Килијан Мбапе, Алвес и Маркињос су чести гости Цезар ресторана на Шанзелизеу. Јужноамеричким играчима омиљен је и Волвер у шестом арондисману. Сва та места, плус ноћне барове и дискотеке Тухел наводно похађа већ данима. Труди се да се спријатељи са власницима и менаџерима. Све са “задњом намером”: да му дојаве кад играчи изађу у град без дозволе или када претерају у проводу, остану у клубу у касне сате...

Један Тухелов бивши играч је, инсистирајући на анонимности, за Франс Фудбал изјавио: “Кад су слободни дани – не идеш далеко. Он хоће да одмараш. У супротном…”

Баш нас занима како ће да прође. Није тајна да су у Паризу себи волели да мало дају одушку. Уосталом, да ли можете да замислите рецимо Нејмара без излазака? Бразилац је то. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар