Због њих су се тукли Реал и Барса...!

Раскидали џентлменски споразуми, плаћали милиони. . . Сад панично траже клуб: Марсијал, Гомеш, Санчез, Ернандез. . .  Па и Александар Митровић. . . Свима њима би могла да пропадне сезона ако брзо не оду.

Фудбал 27.07.2018 | 23:00
Због њих су се тукли Реал и Барса...!
Манчестер јунајтед је платио чак 60.000.000 евра за Антонија Марсијала. Барселона је Андреа Гомешаотела Реалу испред носа и за његове услуге платила Валенсији 35.000.00 евра уз могућност да укупна цена трансфера нарасте за још 20.000.000. Алваро Негредо је два пута ишао преко 25.000.000, Бајерн је за Рената Санчеза, те 2016. године најбољег младог играча Европе, платио 35.000.000. Реал је пре само 12 месеци избројао 28.000.000 евра за за Теа Ернандеза. Додао је који милион преко откупне клаузуле само да се не би баш превише замерао Атлетику, али је баш због Ернандеза раскинуо џентлменски договор о неузимању играча који је имао са мадридским комшијама.

Али фудбал је сурова работа и све се мења преко ноћи, па ових дана ситуација не изгледа нимало пријатна ни за једног од поменутих играча. Штавише, свима им прети реална могућност да изгубе целу сезону због тога што послодавци не рачунају на њих, док потенцијални купци сумњају у њихов квалитет довољно да би исплатили жељено обештећење.

Да скратимо увод, ево кратког прегледа некадашњих мега-звезда које бисмо наредне сезоне могли чешће да гледамо на трибинама него на терену.

АНДРЕ ГОМЕШ

Да, јесу се рвали Реал и Барселона. Реал је био уверен да је завршио посао, Валенсија је прихватила понуђено, а онда је Барселона улетела и Андре Гомеш је окренуо ћунак на другу страну. Авај, није се наиграо на стадиону Камп Ноу. У ствари, толико му је тешко пала Барса да је пре неколико месеци отворено причао и о борби са депресијом. Арсенал, Тотенхем и Челси су се помињали, чак и повратка у Валенсију, али за сада ништа.. У Барси извесно неће играти ништа сада када је стигао Артур.

ХЕСЕ РОДРИГЕЗ

Кад је био млади нападач Реала свет му је био под ногама, па је имао времена и да сними неколико музичких спотова. У међувремену је вероватно свхатио колико је више требало да брине о фудбалској каријери. У Пари Сен Жермену ништа није показао, није помогло ни што је инсистирао на позајмици у Лас Палмас само да би се на родним Канарима проводио. Последњи меч је одиграо 17. марта. Само 11 минута против Евертона у дресу Стоука. Нема понуда.

РЕНАТО САНЧЕЗ

Шта тек рећи за Рената Санчеза. Тутоспортов Златни дечко за 2016. годину. Првак Европе са Португалијом. Могао је да бира где ће. И Бајерн се чинио као прави потез. Само чинио. Претворио се у агонију. Ни Дпозајмица у Свонсију није помогла. Ренато Санчез је нестао са фудбалске мапе. Сада се помиње да биЖорж Мендеш могао да га одведе на позајмицу у Вулверхемптон. Само зато што тамо отвара врата ногом, не зато што се неко превише интересује за Рената.

АНТОНИ МАРСИЈАЛ

Најскупљи од свих на списку. После блиставих почетака у Монаку ризиковао је Манчестер јунајтед са обештећењем од 60.000.000 евра. Био је сјајан Антони Марсијал у првих шест месеци, иако је клуб тада био очајан. Али када је Жозе Мурињо сео на клупу сео је и Марсијал. За разлику од неких других на овој листи, за њега понуда не мањка, није тајна да је Јувентус био више него рад да га доведе, постојало је и интересовање Челсија, Бајерна, Борусије... Али Мурињо одбија да га прода у Енглеску и посебно одбија да га прода пре првог кола, јер ће му због продужених одмора после Мундијала на почетку сезоне недостајати Ромелу Лукаку, Маркус Рашфорд, Џеси Лингард... Сурово, али тако је.

ДАВИД ОСПИНА

Долазак Бернда Леноа све је променио. Давид Оспина ће на клупу за резерве, Петр Чех вероватно ван Арсенала. Унај Емери је изабрао Леноа и пре но што је осталим голманима дао шансу. Шушкало се о Наполију, у последње време се најчешће прича о одласку репрезентативца Колумбије у Бешикташ.

ЕЛИЈАКИМ МАНГАЛА

Јак, снажан у дуелу, одличан у ваздуху, али – не зна лопте. Бар не онолико колико тражи Пеп Гвардиола, па је више него јасно да ће и наредне сезоне у Манчестер Ситију предност имати Николас Отаменди, Џон Стонс и Емерик Лапорт. Елијаким Мангала на леду. Већ је био на позајмицама у Валенсији и Евертону. Својевремено га је Сити платио 45.000.000 евра, тешко да ће вратити и пола од тога. До сада је и он сам одбијао да оде у неки други клуб. Истиче му уговор следећег лета. Никад више неће имати плату као сада у Ситији.

РАФИЊА

Није имао ни среће са повредама. Због тешке повреде колена пропустио је осам месеци игре у 2017. години. Вратио се на терен у Интеру, али Неразури нису могли да издвоје 35.000.000 евра да га откупе од Барселоне, иако је био сасвим солидан у Милану. Потрошио се Интер на Раџу Најнголана. У Барси би Рафињамогао да одигра тек понеку утакмицу. Фенербахче се помињао.

АЛВАРО НЕГРЕДО

Рекосмо већ, два пута је ишао преко 25.000.000 евра. Једном у Сити, потом назад у Валенсију. Последњи клуб је био Бешикташ. Није било лоше, али не баш ни сјајно. Слободан  је у избору нове средине. Можда би могао у МЛС лигу да се мало проведе за крај каријере. Има још сезона пред собом, у августу пуни 33 године.

ТЕО ЕРНАНДЕЗ

Дакле, Реал и Атлетико су имали договор да један другоме не узимају играче, али Тео Ернандез је толико обећавао да је Краљевски клуб прекршио џентлемнски споразум кад му се суперталентовани леви бек понудио преко посредника. Међутим, већ се помиње да би Реал довео Алекса Тељеса из Порта. Ернандезниког није убедио да је дугорочно Марселов наследник. И он се доводио у везу са Јувентусом, мада је актуелан и Реал Сосиједад са којим Реал има одличну сарадњу.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ

Све већ знате о овом случају, па само кратко да поновимо. Рафаел Бенитез га не види у свом тиму, Фулам је био спреман да откупи његово уговор за 15.000.000 фунти, али само да би Њукасл после доброг пролећа и 12 голова дигао цену на 20.000.000. Фулам је хтео да плати и толико, али није било одговора са Сент Џејмс Парка, па се сада шушка да би Славиша Јокановић могао да се окрене Вилијану Жозеу из Реал Сосиједада. То би већ био проблем за Митровића. Није да нема интересената, али са Њукаслом је тешко пословати.

МИШИ БАТШУАЈИ

У конкуренцији Оливијеа Жируа и Алвара Морате нема шансе у Челсију. У Дортмунду је оставио одличан утисак, али је Челси тражио много пара (помиње се између 20.000.000 и 25.000.000 евра), па је Борусија глатко одбила да га задржи. Писало се о Наполију, раније Севиљи и Евертону, али како Плавци инсистирају на откупној цени од 40.000.000 евра нека нова позајмица нам делује реалније.

МАКС МАЈЕР

Нудили су му у Гелзенкирхену да буде вођа екипе, најплаћенији играч, све – само да остане. Макс Мајерје тражио и 8.000.000 евра годишњу плату приде. Шалке га је поздравио, али ни Ливерпул ни Арсенал ни Олимпик Марсељ – а свима њима је Мајер понуђен – нису се сагласили са проценом родитеља и менаџера да Максбаш толико вреди. И ево већ 25 дана Мајер је без клуба.

ЛУКАС ПЕРЕЗ

У сезони 2015/2016 постигао је 17 голова за Депортиво и изборио се за трансфер у Арсенал.  Није добио праву шансу, па је протеклу сезону провео на позајмици у Коруњи, али како је Депорт испао у другу лигу поново мора у потрагу за ангажманом. Арсенал га је платио око 20.000.000 евра и не намерава да Лукаса Переза пусти док не поврати бар добар део инвестиције.

ЖОАО МАРИО

Уз Кристијана Роналда био је можда и најважнији играч Португалије у походу на европску круну 2016. године, одлична је била и прва сезона у Интеру, а онда се Жоао Марио некако угасио. И сам је отворено признао да му италијански фудбал не прија, не жели да се врати у Интер, али питање је да ли Спортинг, Бетис, па и Вулверхемптон могу да за њега плате колико тражи Интер – не мање од 35.000.000.

ГОНСАЛО ГУЕДЕШ

На позајмици у Валенсији је показао да може да игра важну улогу у великим клубовима, али је Пари Сен Жермен изашао из финансијске кризе и не мора да га прода будзашто. Нити ће то урадити, иако је јасно даГонсало Гуедеш неће много играти поред Нејмара и Килијана Мбапеа. Зато није ни кренуо на турнеју по Сингапуру. Валенсија је нудила 40.000.000 евра да га задржи, ПСЖ инсистира на 70.000.000. Велика разлика.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар