Zbog njih su se tukli Real i Barsa...!

Raskidali džentlmenski sporazumi, plaćali milioni. . . Sad panično traže klub: Marsijal, Gomeš, Sančez, Ernandez. . .  Pa i Aleksandar Mitrović. . . Svima njima bi mogla da propadne sezona ako brzo ne odu.

Fudbal 27.07.2018 | 23:00
Zbog njih su se tukli Real i Barsa...!
Mančester junajted je platio čak 60.000.000 evra za Antonija Marsijala. Barselona je Andrea Gomešaotela Realu ispred nosa i za njegove usluge platila Valensiji 35.000.00 evra uz mogućnost da ukupna cena transfera naraste za još 20.000.000. Alvaro Negredo je dva puta išao preko 25.000.000, Bajern je za Renata Sančeza, te 2016. godine najboljeg mladog igrača Evrope, platio 35.000.000. Real je pre samo 12 meseci izbrojao 28.000.000 evra za za Tea Ernandeza. Dodao je koji milion preko otkupne klauzule samo da se ne bi baš previše zamerao Atletiku, ali je baš zbog Ernandeza raskinuo džentlmenski dogovor o neuzimanju igrača koji je imao sa madridskim komšijama.

Ali fudbal je surova rabota i sve se menja preko noći, pa ovih dana situacija ne izgleda nimalo prijatna ni za jednog od pomenutih igrača. Štaviše, svima im preti realna mogućnost da izgube celu sezonu zbog toga što poslodavci ne računaju na njih, dok potencijalni kupci sumnjaju u njihov kvalitet dovoljno da bi isplatili željeno obeštećenje.

Da skratimo uvod, evo kratkog pregleda nekadašnjih mega-zvezda koje bismo naredne sezone mogli češće da gledamo na tribinama nego na terenu.

ANDRE GOMEŠ

Da, jesu se rvali Real i Barselona. Real je bio uveren da je završio posao, Valensija je prihvatila ponuđeno, a onda je Barselona uletela i Andre Gomeš je okrenuo ćunak na drugu stranu. Avaj, nije se naigrao na stadionu Kamp Nou. U stvari, toliko mu je teško pala Barsa da je pre nekoliko meseci otvoreno pričao i o borbi sa depresijom. Arsenal, Totenhem i Čelsi su se pominjali, čak i povratka u Valensiju, ali za sada ništa.. U Barsi izvesno neće igrati ništa sada kada je stigao Artur.

HESE RODRIGEZ

Kad je bio mladi napadač Reala svet mu je bio pod nogama, pa je imao vremena i da snimi nekoliko muzičkih spotova. U međuvremenu je verovatno svhatio koliko je više trebalo da brine o fudbalskoj karijeri. U Pari Sen Žermenu ništa nije pokazao, nije pomoglo ni što je insistirao na pozajmici u Las Palmas samo da bi se na rodnim Kanarima provodio. Poslednji meč je odigrao 17. marta. Samo 11 minuta protiv Evertona u dresu Stouka. Nema ponuda.

RENATO SANČEZ

Šta tek reći za Renata Sančeza. Tutosportov Zlatni dečko za 2016. godinu. Prvak Evrope sa Portugalijom. Mogao je da bira gde će. I Bajern se činio kao pravi potez. Samo činio. Pretvorio se u agoniju. Ni Dpozajmica u Svonsiju nije pomogla. Renato Sančez je nestao sa fudbalske mape. Sada se pominje da biŽorž Mendeš mogao da ga odvede na pozajmicu u Vulverhempton. Samo zato što tamo otvara vrata nogom, ne zato što se neko previše interesuje za Renata.

ANTONI MARSIJAL

Najskuplji od svih na spisku. Posle blistavih početaka u Monaku rizikovao je Mančester junajted sa obeštećenjem od 60.000.000 evra. Bio je sjajan Antoni Marsijal u prvih šest meseci, iako je klub tada bio očajan. Ali kada je Žoze Murinjo seo na klupu seo je i Marsijal. Za razliku od nekih drugih na ovoj listi, za njega ponuda ne manjka, nije tajna da je Juventus bio više nego rad da ga dovede, postojalo je i interesovanje Čelsija, Bajerna, Borusije... Ali Murinjo odbija da ga proda u Englesku i posebno odbija da ga proda pre prvog kola, jer će mu zbog produženih odmora posle Mundijala na početku sezone nedostajati Romelu Lukaku, Markus Rašford, Džesi Lingard... Surovo, ali tako je.

DAVID OSPINA

Dolazak Bernda Lenoa sve je promenio. David Ospina će na klupu za rezerve, Petr Čeh verovatno van Arsenala. Unaj Emeri je izabrao Lenoa i pre no što je ostalim golmanima dao šansu. Šuškalo se o Napoliju, u poslednje vreme se najčešće priča o odlasku reprezentativca Kolumbije u Bešiktaš.

ELIJAKIM MANGALA

Jak, snažan u duelu, odličan u vazduhu, ali – ne zna lopte. Bar ne onoliko koliko traži Pep Gvardiola, pa je više nego jasno da će i naredne sezone u Mančester Sitiju prednost imati Nikolas Otamendi, Džon Stons i Emerik Laport. Elijakim Mangala na ledu. Već je bio na pozajmicama u Valensiji i Evertonu. Svojevremeno ga je Siti platio 45.000.000 evra, teško da će vratiti i pola od toga. Do sada je i on sam odbijao da ode u neki drugi klub. Ističe mu ugovor sledećeg leta. Nikad više neće imati platu kao sada u Sitiji.

RAFINJA

Nije imao ni sreće sa povredama. Zbog teške povrede kolena propustio je osam meseci igre u 2017. godini. Vratio se na teren u Interu, ali Nerazuri nisu mogli da izdvoje 35.000.000 evra da ga otkupe od Barselone, iako je bio sasvim solidan u Milanu. Potrošio se Inter na Radžu Najngolana. U Barsi bi Rafinjamogao da odigra tek poneku utakmicu. Fenerbahče se pominjao.

ALVARO NEGREDO

Rekosmo već, dva puta je išao preko 25.000.000 evra. Jednom u Siti, potom nazad u Valensiju. Poslednji klub je bio Bešiktaš. Nije bilo loše, ali ne baš ni sjajno. Slobodan  je u izboru nove sredine. Možda bi mogao u MLS ligu da se malo provede za kraj karijere. Ima još sezona pred sobom, u avgustu puni 33 godine.

TEO ERNANDEZ

Dakle, Real i Atletiko su imali dogovor da jedan drugome ne uzimaju igrače, ali Teo Ernandez je toliko obećavao da je Kraljevski klub prekršio džentlemnski sporazum kad mu se supertalentovani levi bek ponudio preko posrednika. Međutim, već se pominje da bi Real doveo Aleksa Teljesa iz Porta. Ernandeznikog nije ubedio da je dugoročno Marselov naslednik. I on se dovodio u vezu sa Juventusom, mada je aktuelan i Real Sosijedad sa kojim Real ima odličnu saradnju.

ALEKSANDAR MITROVIĆ

Sve već znate o ovom slučaju, pa samo kratko da ponovimo. Rafael Benitez ga ne vidi u svom timu, Fulam je bio spreman da otkupi njegovo ugovor za 15.000.000 funti, ali samo da bi Njukasl posle dobrog proleća i 12 golova digao cenu na 20.000.000. Fulam je hteo da plati i toliko, ali nije bilo odgovora sa Sent Džejms Parka, pa se sada šuška da bi Slaviša Jokanović mogao da se okrene Vilijanu Žozeu iz Real Sosijedada. To bi već bio problem za Mitrovića. Nije da nema interesenata, ali sa Njukaslom je teško poslovati.

MIŠI BATŠUAJI

U konkurenciji Olivijea Žirua i Alvara Morate nema šanse u Čelsiju. U Dortmundu je ostavio odličan utisak, ali je Čelsi tražio mnogo para (pominje se između 20.000.000 i 25.000.000 evra), pa je Borusija glatko odbila da ga zadrži. Pisalo se o Napoliju, ranije Sevilji i Evertonu, ali kako Plavci insistiraju na otkupnoj ceni od 40.000.000 evra neka nova pozajmica nam deluje realnije.

MAKS MAJER

Nudili su mu u Gelzenkirhenu da bude vođa ekipe, najplaćeniji igrač, sve – samo da ostane. Maks Majerje tražio i 8.000.000 evra godišnju platu pride. Šalke ga je pozdravio, ali ni Liverpul ni Arsenal ni Olimpik Marselj – a svima njima je Majer ponuđen – nisu se saglasili sa procenom roditelja i menadžera da Maksbaš toliko vredi. I evo već 25 dana Majer je bez kluba.

LUKAS PEREZ

U sezoni 2015/2016 postigao je 17 golova za Deportivo i izborio se za transfer u Arsenal.  Nije dobio pravu šansu, pa je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Korunji, ali kako je Deport ispao u drugu ligu ponovo mora u potragu za angažmanom. Arsenal ga je platio oko 20.000.000 evra i ne namerava da Lukasa Pereza pusti dok ne povrati bar dobar deo investicije.

ŽOAO MARIO

Uz Kristijana Ronalda bio je možda i najvažniji igrač Portugalije u pohodu na evropsku krunu 2016. godine, odlična je bila i prva sezona u Interu, a onda se Žoao Mario nekako ugasio. I sam je otvoreno priznao da mu italijanski fudbal ne prija, ne želi da se vrati u Inter, ali pitanje je da li Sporting, Betis, pa i Vulverhempton mogu da za njega plate koliko traži Inter – ne manje od 35.000.000.

GONSALO GUEDEŠ

Na pozajmici u Valensiji je pokazao da može da igra važnu ulogu u velikim klubovima, ali je Pari Sen Žermen izašao iz finansijske krize i ne mora da ga proda budzašto. Niti će to uraditi, iako je jasno daGonsalo Guedeš neće mnogo igrati pored Nejmara i Kilijana Mbapea. Zato nije ni krenuo na turneju po Singapuru. Valensija je nudila 40.000.000 evra da ga zadrži, PSŽ insistira na 70.000.000. Velika razlika.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar