Ко ће сад ломити рекете о главу?!

Михаел Јужњи најавио је завршетак каријере!

Тенис 28.07.2018 | 08:30
Ко ће сад ломити рекете о главу?!
Руски тенисер Михаел Јужњи саопштио је да ће ускоро завршити каријеру.

Најавио је да ће његов последњи професионални наступ бити на турниру у Санкт Петербургу, који ће се играти од 16. до 23 септембра.

"Хтео бих да саопштим да је дошло време да окончам каријеру, што је веома емотиван тренутак", изјавио је Јужњи на турниру у Атланти.

"Одиграћу још неколико турнира у САД, а опростићу се од тениса у Санкт Петербургу у септембру", додао је 36-годишњи руски играч.

Популарни Миша професионално се бави тенисом од 1999. године и од тада је освојио 10 АТП титула у синглу и девет у дублу. Такође био је члан Дејвис куп тима Русије који је тријумфовао 2002. и 2006. године.

Тренутно је 105. играч на АТП листи, а најбољи ренкинг у каријери му је осмо место, које заузимао 2008. године.

Тенисер, који је рођен у Москви, остаће упамћен по мечу одиграном у априлу 2008. године на мастерсу у Мајамију, када је потпуно изгубио живце због лошег потеза и себи разбио главу.

Он је на дуелу против Николаса Алмагра "казнио" себе због лоптице испуцане у аут тако што се више пута ударио рекетом у главу. Темпераментни Рус је био обливен крвљу, али му је то помогло да избаци сав бес и на крају добије тај меч.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар