Ko će sad lomiti rekete o glavu?!

Mihael Južnji najavio je završetak karijere!

Tenis 28.07.2018 | 08:30
Ko će sad lomiti rekete o glavu?!
Ruski teniser Mihael Južnji saopštio je da će uskoro završiti karijeru.

Najavio je da će njegov poslednji profesionalni nastup biti na turniru u Sankt Peterburgu, koji će se igrati od 16. do 23 septembra.

"Hteo bih da saopštim da je došlo vreme da okončam karijeru, što je veoma emotivan trenutak", izjavio je Južnji na turniru u Atlanti.

"Odigraću još nekoliko turnira u SAD, a oprostiću se od tenisa u Sankt Peterburgu u septembru", dodao je 36-godišnji ruski igrač.

Popularni Miša profesionalno se bavi tenisom od 1999. godine i od tada je osvojio 10 ATP titula u singlu i devet u dublu. Takođe bio je član Dejvis kup tima Rusije koji je trijumfovao 2002. i 2006. godine.

Trenutno je 105. igrač na ATP listi, a najbolji renking u karijeri mu je osmo mesto, koje zauzimao 2008. godine.

Teniser, koji je rođen u Moskvi, ostaće upamćen po meču odigranom u aprilu 2008. godine na mastersu u Majamiju, kada je potpuno izgubio živce zbog lošeg poteza i sebi razbio glavu.

On je na duelu protiv Nikolasa Almagra "kaznio" sebe zbog loptice ispucane u aut tako što se više puta udario reketom u glavu. Temperamentni Rus je bio obliven krvlju, ali mu je to pomoglo da izbaci sav bes i na kraju dobije taj meč.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar