“Вјетар у леђа за национализам“

Аустријски лист "Стандард" оцјењује да је "хрватски национализам најгоре врсте добио вјетар у леђа" и посебно истиче негативну улогу хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић, за коју наводи да је блиска десничарима.

Свијет 25.07.2018 | 14:23
“Вјетар у леђа за национализам“
Лист подсјећа да је Китаровићева предложила да међународна комисија "пронађе истину" о догађајима у концентрационим логорима Јасеновац и Стара Градишка, у којима је усташки режим, савезник Адолфа Хитлера, убио многобројне Србе, Јевреје и Роме.

Такве идеје свједоче о њеној "блискости са десним националистичким круговима".

Аустријски лист наводи да је Китаровићева избјегла да се изјасни о контроверзној иницијативи за расписивање референдума за смањивање права српске мањине у Хрватској.

"Стандард" оцјењује да предсједник Хрватске "вриједно ради на томе да буде поново изабрана на изборима сљедеће године".

"Изван фудбалског терена, биланс хрватског чланства у ЕУ је мрачан када се погледа даље од салонске прихватљивости фашизма", наводи "Стандард" и подсјећа да у Хрватској влада незапосленост и да се људи масовно исељавају.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ехо

25.07.2018 12:29

Мислила сам да је клерофашизам ишчезао послије 2. свјетског рата, али се вратио у још горем облику 90их и не јењава до дана данашњег. Чак тиња. Њих треба сузбијати, иначе ће све поновити чим им се укаже прилика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

25.07.2018 12:30

НАТО ДЈЕВОЈКА ТАКОДЈЕ ИЗ КУХИЊЕ УСТАСКЕ МИГРАЦИЈЕ И ТРИЛАТЕРАЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мојДаријо

25.07.2018 13:14

Млад а луд одкуд ти толика мрзња?

Name

Дарио

25.07.2018 15:48

Углавном ме за мрзњу инспирису такви малоумници као ти,то је тај извор.

Name

Де факто

25.07.2018 12:56

Захваљујуци Србима који су им “помогли” да фасизам подигну на највеци ниво. Она Игра на карту која јој омогуцава да добије изборе. Без таквог става нема ни побједе на изборима . Они имају фасизам а Срби Србовање . Зато се Вуциц , Додик И Драган Цовиц подрзавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Езекиљ

25.07.2018 16:13

Ни ја не разумијем засто Срби никако да схвате да је ствар у узајамном опросту. Ми смо Хрватима опростили Први свјетски рат а они нама убиство регента Александра у Марсеју. Ми смо њима опростили сто су били устасе и Јасеновац а они нама "Бљесак " и " Олују". Ми смо њима опростили везивање застава са муслиманима и након тога сто смо их спасавали из средње Босне, а они нама, након тога, западнокрајиске опстине. Дакле, проблем је у српским националистима који не знају да и даље опрастају. Цак, ти и такви Срби, не разумију сто на Томсоновим концертима као представници својих, најмање цетвероцланих породица, пјесмуљак "Јасеновац и Градиска Стара" пјева најмање 50 тисуца Хрвата. Остали, на њихову залост, нису могли доци. А тако су хтјели. Колинда, пољуби ме! Ред је. Ја сам на твојој страни. А онда цемо бити спремни за ону насу!

ОДГОВОРИТЕ