“Vjetar u leđa za nacionalizam“

Austrijski list "Standard" ocjenjuje da je "hrvatski nacionalizam najgore vrste dobio vjetar u leđa" i posebno ističe negativnu ulogu hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović, za koju navodi da je bliska desničarima.

Svijet 25.07.2018 | 14:23
“Vjetar u leđa za nacionalizam“
List podsjeća da je Kitarovićeva predložila da međunarodna komisija "pronađe istinu" o događajima u koncentracionim logorima Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima je ustaški režim, saveznik Adolfa Hitlera, ubio mnogobrojne Srbe, Jevreje i Rome.

Takve ideje svjedoče o njenoj "bliskosti sa desnim nacionalističkim krugovima".

Austrijski list navodi da je Kitarovićeva izbjegla da se izjasni o kontroverznoj inicijativi za raspisivanje referenduma za smanjivanje prava srpske manjine u Hrvatskoj.

"Standard" ocjenjuje da predsjednik Hrvatske "vrijedno radi na tome da bude ponovo izabrana na izborima sljedeće godine".

"Izvan fudbalskog terena, bilans hrvatskog članstva u EU je mračan kada se pogleda dalje od salonske prihvatljivosti fašizma", navodi "Standard" i podsjeća da u Hrvatskoj vlada nezaposlenost i da se ljudi masovno iseljavaju.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

eho

25.07.2018 12:29

Mislila sam da je klerofašizam iščezao poslije 2. svjetskog rata, ali se vratio u još gorem obliku 90ih i ne jenjava do dana današnjeg. Čak tinja. Njih treba suzbijati, inače će sve ponoviti čim im se ukaže prilika.

ODGOVORITE
Name

Dario

25.07.2018 12:30

NATO DJEVOJKA TAKODJE IZ KUHINJE USTASKE MIGRACIJE I TRILATERALE.

ODGOVORITE
Name

e mojDarijo

25.07.2018 13:14

Mlad a lud odkud ti tolika mrznja?

Name

Dario

25.07.2018 15:48

Uglavnom me za mrznju inspirisu takvi maloumnici kao ti,to je taj izvor.

Name

De fakto

25.07.2018 12:56

Zahvaljujuci Srbima koji su im “pomogli” da fasizam podignu na najveci nivo. Ona Igra na kartu koja joj omogucava da dobije izbore. Bez takvog stava nema ni pobjede na izborima . Oni imaju fasizam a Srbi Srbovanje . Zato se Vucic , Dodik I Dragan Covic podrzavaju.

ODGOVORITE
Name

Ezekilj

25.07.2018 16:13

Ni ja ne razumijem zasto Srbi nikako da shvate da je stvar u uzajamnom oprostu. Mi smo Hrvatima oprostili Prvi svjetski rat a oni nama ubistvo regenta Aleksandra u Marseju. Mi smo njima oprostili sto su bili ustase i Jasenovac a oni nama "Bljesak " i " Oluju". Mi smo njima oprostili vezivanje zastava sa muslimanima i nakon toga sto smo ih spasavali iz srednje Bosne, a oni nama, nakon toga, zapadnokrajiske opstine. Dakle, problem je u srpskim nacionalistima koji ne znaju da i dalje oprastaju. Cak, ti i takvi Srbi, ne razumiju sto na Tomsonovim koncertima kao predstavnici svojih, najmanje cetveroclanih porodica, pjesmuljak "Jasenovac i Gradiska Stara" pjeva najmanje 50 tisuca Hrvata. Ostali, na njihovu zalost, nisu mogli doci. A tako su htjeli. Kolinda, poljubi me! Red je. Ja sam na tvojoj strani. A onda cemo biti spremni za onu nasu!

ODGOVORITE