Селектор Хрвата: Србе поштујемо, али се не бојимо!

Туцак: Показали смо зашто је Хрватска првак света! Селектор Хрватске Ивица Туцак истакао је, после пласмана у полуфинале Европског првенства, да је утакмица показала зашто је Хрватска светски првак.  У четвртак на Европском првенству у Барселони играће се финале пре финала.

Остали спортови 25.07.2018 | 15:45
Селектор Хрвата: Србе поштујемо, али се не бојимо!
"Била је то фантастична утакмица. Показали смо срце, карактер, снагу. Није ишло лако али управо је ово показало зашто смо светски прваци. Ми смо екипа, држимо се заједно, те повлачимо једни друге у добрим и тешким тренуцима", рекао је Туцак, пренела је Хина.

Хрватска је после преокрета победила Црну Гору са 9:7, а у полуфиналу ће играти против селекције Србије. 

Голман Хрватске Марко Бијач рекао је да је утакмица била тешка, а улог огроман. 

"Била је ово тешка утакмица. Улог је био огроман. Били смо на дну, није ишло као што смо планирали, али ни у једном тренутку нисмо изгубили главу. На крају је превладао квалитет. Била је то потпуно заслужена победа", казао је Бијач. 

Селектор Црне Горе Владимир Гојковић рекао је да је његова екипа имала шансу али да су изгубили контролу у игри. 

"Очекивали смо овакву, тешку утакмицу. Имали смо предност на почетку али нисмо успели да одемо на плус три, а у трећој четвртини смо изгубили контролу. Четвртину и по смо били лоши са играчем више, а у последњој четвртини Хрватска је преузела контролу. Не могу рећи да нисмо имали шансе. Обрана нам је пала па смо изгубили", казао је Гојковић. 

Ватерполиста Црне Горе Саса Мишић додао је да је тешко било шта рећи после оваквог пораза у четвртфиналу. 

"Изгубили смо, можда нам је недостајало мало спортске среће данас али идемо напред. Млађи играчи су били добри те показали да можемо да рачунамо на њих те да могу бити срж ове екипе у будућности. Морамо се сада усредсредити на освајање петог места", рекао је Мишић.

Љубитеље ватерпола очекује права посластица у полуфиналу Европског првенства - дуел Србије и Хрватске.

По оцени многих то ће бити финале пре финала, јер ће снаге одмерити две најбоље репрезентације света.

Србија, актуелни олимпијски и европски шампион и Хрватска, првак света.

Изабраници селектора Дејана Савића пласман у полуфинале изборили су победом над Мађарском 8:5, док су Хрвати после лошијег првог полувремена успели да надиграју Црну Гору - 9:7.

Ивица Туцак, селектор Хрватске, признао је после тријумфа у четвртфиналу да његов тим није био на највишем нивоу, али да без обзира на то њихов циљ на Европском првенству остаје исти - златна медаља.

Он је додао да има велико поштовање за селекцију Србије.

"Уз дужно поштовање према осталим екипама, у полуфиналу ће играти две најбоље репрезентације на свету. То су селекције које су обележиле последних осам, девет година светског ватерпола. Србе силно респектујем, али их се не бојим, ни ја, ни моји играчи. Добили смо их у последња три наврата,  верујем да ћемо их добити и овај пут", изјавио је за хрватске медије Туцак.

Србија и Хрватска састаће се у четвртак од 20.30 часова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар