Selektor Hrvata: Srbe poštujemo, ali se ne bojimo!

Tucak: Pokazali smo zašto je Hrvatska prvak sveta! Selektor Hrvatske Ivica Tucak istakao je, posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, da je utakmica pokazala zašto je Hrvatska svetski prvak.  U četvrtak na Evropskom prvenstvu u Barseloni igraće se finale pre finala.

Ostali sportovi 25.07.2018 | 15:45
Selektor Hrvata: Srbe poštujemo, ali se ne bojimo!
"Bila je to fantastična utakmica. Pokazali smo srce, karakter, snagu. Nije išlo lako ali upravo je ovo pokazalo zašto smo svetski prvaci. Mi smo ekipa, držimo se zajedno, te povlačimo jedni druge u dobrim i teškim trenucima", rekao je Tucak, prenela je Hina.

Hrvatska je posle preokreta pobedila Crnu Goru sa 9:7, a u polufinalu će igrati protiv selekcije Srbije. 

Golman Hrvatske Marko Bijač rekao je da je utakmica bila teška, a ulog ogroman. 

"Bila je ovo teška utakmica. Ulog je bio ogroman. Bili smo na dnu, nije išlo kao što smo planirali, ali ni u jednom trenutku nismo izgubili glavu. Na kraju je prevladao kvalitet. Bila je to potpuno zaslužena pobeda", kazao je Bijač. 

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković rekao je da je njegova ekipa imala šansu ali da su izgubili kontrolu u igri. 

"Očekivali smo ovakvu, tešku utakmicu. Imali smo prednost na početku ali nismo uspeli da odemo na plus tri, a u trećoj četvrtini smo izgubili kontrolu. Četvrtinu i po smo bili loši sa igračem više, a u poslednjoj četvrtini Hrvatska je preuzela kontrolu. Ne mogu reći da nismo imali šanse. Obrana nam je pala pa smo izgubili", kazao je Gojković. 

Vaterpolista Crne Gore Sasa Mišić dodao je da je teško bilo šta reći posle ovakvog poraza u četvrtfinalu. 

"Izgubili smo, možda nam je nedostajalo malo sportske sreće danas ali idemo napred. Mlađi igrači su bili dobri te pokazali da možemo da računamo na njih te da mogu biti srž ove ekipe u budućnosti. Moramo se sada usredsrediti na osvajanje petog mesta", rekao je Mišić.

Ljubitelje vaterpola očekuje prava poslastica u polufinalu Evropskog prvenstva - duel Srbije i Hrvatske.

Po oceni mnogih to će biti finale pre finala, jer će snage odmeriti dve najbolje reprezentacije sveta.

Srbija, aktuelni olimpijski i evropski šampion i Hrvatska, prvak sveta.

Izabranici selektora Dejana Savića plasman u polufinale izborili su pobedom nad Mađarskom 8:5, dok su Hrvati posle lošijeg prvog poluvremena uspeli da nadigraju Crnu Goru - 9:7.

Ivica Tucak, selektor Hrvatske, priznao je posle trijumfa u četvrtfinalu da njegov tim nije bio na najvišem nivou, ali da bez obzira na to njihov cilj na Evropskom prvenstvu ostaje isti - zlatna medalja.

On je dodao da ima veliko poštovanje za selekciju Srbije.

"Uz dužno poštovanje prema ostalim ekipama, u polufinalu će igrati dve najbolje reprezentacije na svetu. To su selekcije koje su obeležile poslednih osam, devet godina svetskog vaterpola. Srbe silno respektujem, ali ih se ne bojim, ni ja, ni moji igrači. Dobili smo ih u poslednja tri navrata,  verujem da ćemo ih dobiti i ovaj put", izjavio je za hrvatske medije Tucak.

Srbija i Hrvatska sastaće se u četvrtak od 20.30 časova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar