Гвардиола: Пјанић нас не интересује!

Ђозеп Пеп Гвардиола, менаџер Манчестер ситија, демантовао је медијске спекулације да је репрезентативац Босне и Херцеговине Миралем Пјанић из Јувентуса наредно појачање "грађана".  Гвардиола одустао од Пјанића! Остају још Челси, Барселона и ПСЖ. . .

Фудбал 27.07.2018 | 13:45
Гвардиола: Пјанић нас не интересује!
Италијански медији посљедњих неколико дана "пресељавају" везисту Јувеа и селекције "змајева" у плави дио Манчестера за суму од 100 милиона евра.

Међутим, Гвардиола је одбацио ове тврдње рекавши да је Пјанић играч "Старе даме" и да Сити није заинтересован.

"Нисмо заинтересовани за Пјанића. Истина, он је врхунски фудбалер, али нас не занима", изјавио је шпански стручњак са клупе Ситија.

Послије доласка Ријада Махреза за близу 68 милиона евра из Лестера, Гвардиола је поручио да су "грађани" довољни снажни, али је и додао да постоји могућност доласка још једног фудбалера.

"Има још неколико недјеља до краја прелазног рока. Још нисмо одлучили хоћемо ли доводити још неког, али у овом тренутку смо довољно јаки. Покривени смо на свакој позицији", истакао је Гвардиола, преносе енглески медији.

Пјанић је одавно на мети још и Челсија и Барселоне, а има важећи уговор са торинским клубом до 2021. године.

Каријеру је почео у француском Мецу, а потом је играо за Олимпик Лион и Рому из које је 2016. године прешао у Јувентус. У "бјанконерима" је наступио на 91 званичној утакмици и постигао 15 голова. Дрес "змајева" облачио је 79 пута и дао 12 погодака.

Прва понуда од 50.000.000 евра није прошла, друге неће ни бити.

Манчестер Сити је последњих дана важио за првог кандидата за куповину Миралема Пјанића, али се на крају помало изненадно ипак повукао из трке.

То је на конференцији за новинаре открио Пеп Гвардиола.

“Имамо још времена до краја прелазног рока. Одлучићемо се шта ћемо до краја, али у овом моменту имамо довољно играча. Имамо квалитет на свакој позицији. Видећемо у последњим данима прелазног рока да ли је потребно да доведемо још неког или не. Наши скаути су у константној потрази за играчима на свим позицијама. Не могу да се сагласим да имамо мање играча на дефанзивном везном, пошто имамо доста оних који могу да одговоре изазову на тој позицији“, рекао је Гвардиола.

То значи да су међу заинтересованим клубовима остали још Челси, Барселона и ПСЖ. Подсетимо, Миралем Пјанић је показао одређено незадовољство чињеницом да му Јувентус још није понудио нови уговор и повишицу, због чега се покренула лавина спекулација да би репрезентативац Босне и Херцеговине могао да напусти Стару даму.

Пјанић у Јувентусу зарађује 4.500.000 евра, али сматра да вреди много више. Шушкало се да је Манчестер Сити био спреман да му понуди 8.000.000 евра годишње, што је сума коју и Челси жели да стави на сто.

Нови тренер Плаваца Маурицио Сари радо би волео да види некадашњег играча Роме у својим редовима, мада ту жељу имају и Барселона, која упорно трага за новим централним везистом, и ПСЖ, који је наводно спреман да понуди уговор Адријена Рабиоа и новац за Пјанића.

Пјанић је недавно имао и разговор са својим агентом Фалијем Рамаданијем током вечере у Милану, где су причали о даљим корацима у каријери.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар