Gvardiola: Pjanić nas ne interesuje!

Đozep Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, demantovao je medijske spekulacije da je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić iz Juventusa naredno pojačanje "građana".  Gvardiola odustao od Pjanića! Ostaju još Čelsi, Barselona i PSŽ. . .

Fudbal 27.07.2018 | 13:45
Gvardiola: Pjanić nas ne interesuje!
Italijanski mediji posljednjih nekoliko dana "preseljavaju" vezistu Juvea i selekcije "zmajeva" u plavi dio Mančestera za sumu od 100 miliona evra.

Međutim, Gvardiola je odbacio ove tvrdnje rekavši da je Pjanić igrač "Stare dame" i da Siti nije zainteresovan.

"Nismo zainteresovani za Pjanića. Istina, on je vrhunski fudbaler, ali nas ne zanima", izjavio je španski stručnjak sa klupe Sitija.

Poslije dolaska Rijada Mahreza za blizu 68 miliona evra iz Lestera, Gvardiola je poručio da su "građani" dovoljni snažni, ali je i dodao da postoji mogućnost dolaska još jednog fudbalera.

"Ima još nekoliko nedjelja do kraja prelaznog roka. Još nismo odlučili hoćemo li dovoditi još nekog, ali u ovom trenutku smo dovoljno jaki. Pokriveni smo na svakoj poziciji", istakao je Gvardiola, prenose engleski mediji.

Pjanić je odavno na meti još i Čelsija i Barselone, a ima važeći ugovor sa torinskim klubom do 2021. godine.

Karijeru je počeo u francuskom Mecu, a potom je igrao za Olimpik Lion i Romu iz koje je 2016. godine prešao u Juventus. U "bjankonerima" je nastupio na 91 zvaničnoj utakmici i postigao 15 golova. Dres "zmajeva" oblačio je 79 puta i dao 12 pogodaka.

Prva ponuda od 50.000.000 evra nije prošla, druge neće ni biti.

Mančester Siti je poslednjih dana važio za prvog kandidata za kupovinu Miralema Pjanića, ali se na kraju pomalo iznenadno ipak povukao iz trke.

To je na konferenciji za novinare otkrio Pep Gvardiola.

“Imamo još vremena do kraja prelaznog roka. Odlučićemo se šta ćemo do kraja, ali u ovom momentu imamo dovoljno igrača. Imamo kvalitet na svakoj poziciji. Videćemo u poslednjim danima prelaznog roka da li je potrebno da dovedemo još nekog ili ne. Naši skauti su u konstantnoj potrazi za igračima na svim pozicijama. Ne mogu da se saglasim da imamo manje igrača na defanzivnom veznom, pošto imamo dosta onih koji mogu da odgovore izazovu na toj poziciji“, rekao je Gvardiola.

To znači da su među zainteresovanim klubovima ostali još Čelsi, Barselona i PSŽ. Podsetimo, Miralem Pjanić je pokazao određeno nezadovoljstvo činjenicom da mu Juventus još nije ponudio novi ugovor i povišicu, zbog čega se pokrenula lavina spekulacija da bi reprezentativac Bosne i Hercegovine mogao da napusti Staru damu.

Pjanić u Juventusu zarađuje 4.500.000 evra, ali smatra da vredi mnogo više. Šuškalo se da je Mančester Siti bio spreman da mu ponudi 8.000.000 evra godišnje, što je suma koju i Čelsi želi da stavi na sto.

Novi trener Plavaca Mauricio Sari rado bi voleo da vidi nekadašnjeg igrača Rome u svojim redovima, mada tu želju imaju i Barselona, koja uporno traga za novim centralnim vezistom, i PSŽ, koji je navodno spreman da ponudi ugovor Adrijena Rabioa i novac za Pjanića.

Pjanić je nedavno imao i razgovor sa svojim agentom Falijem Ramadanijem tokom večere u Milanu, gde su pričali o daljim koracima u karijeri.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar