Да ли су "делфини" стали на 5:0? Нека буде енигма...

Голман репрезентације скроман после сјајне партије против Мађара. "Када имате такву одбрану задовољство је играти", каже капитен Филиповић. Селектор Савић говорио о томе шта би требало поправити.

Остали спортови 25.07.2018 | 14:45
Да ли су "делфини" стали на 5:0? Нека буде енигма...
Ватерполисти Србије били су спремни!

Три дана припреме за четвртфинале Европског првенства "делфини" су искористили да у дерби против Мађарске уђу припремљени "као пушке" и да одиграју меч какав су и хтели. Наравно - и да победе великог ривала.

Изабраници Дејана Савића повели су 5:0, голман Бранислав Митровић је "спустио рампу" и северне комшије су потом до краја меча контролисане на мирном одстојању.

Српски голман, херој тријумфа (11 одбрана из 16 покушаја) остао је после утакмице скроман и није желео да прихвата заслуге за успех, које су велике као што и бројеви говоре.

"Мислим да је одбрана била сјајна, то је заслуга целе екипе а ја сам само ту похватао неке шутеве", рекао је Митровић.

"Негде сам и очекивао овакав расплет, јер смо били много одморнији од њих. Они су играли осмину финала. На почетку смо свежином направили разлику и после је одржавали", додао је он.

Да ли су наши ватерполисти "повукли ручну" после убедљивог вођства? 

"Нека остане енигма да ли смо стали или нисмо", додао је Митровић.

У периоду утакмице у којој су Мађари смањивали разлику, селектор Савић видео је елементе које би требало исправити пред полуфинале, где ће ривал "делфина" бити победник меча Хрватска - Грчка.

"Сам почетак је био изузетан у одбрани. Резултат је то показао. Мађари су кренули после са јаким пресингом, имали доста искључења, али су успели да деконцентришу наше играче, да их умарају, па смо имали лош проценат са играчем више. То морамо да исправимо у полуфиналу", кратко је рекао селектор.

Капитен Филип Филиповић постигао је два гола и такође нагласио дефанзиву и српског голмана. Он је такође изрекао опомену пред полуфинале.

"Имали смо сјајан почетак, одбрана и Бане су имали затворену ролетну. Када имате такву одбрану задовољство је играти. Могли смо и више, не свиђа ми се што смо стали али верујем да ће бити боље у полуфиналу, јер ту нећемо имати право да станемо", рекао је капитен Филип Филиповић.

Млади Никола Јакшић био је први стрелац екипе, са три гола.

"Хтели смо да кренемо максимално озбиљно и тако је било. Имали смо 5:0, одржавали смо резултат до краја. Имаћемо снагу за полуфинале али нека се зна наш рецепт корак по корак".

Следећи меч "делфини" ће играти у четвртак, од 20.30 часова против Хрвата, "дужника" са Светског првенства у Будимпешти.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар