Da li su "delfini" stali na 5:0? Neka bude enigma...

Golman reprezentacije skroman posle sjajne partije protiv Mađara. "Kada imate takvu odbranu zadovoljstvo je igrati", kaže kapiten Filipović. Selektor Savić govorio o tome šta bi trebalo popraviti.

Ostali sportovi 25.07.2018 | 14:45
Da li su "delfini" stali na 5:0? Neka bude enigma...
Vaterpolisti Srbije bili su spremni!

Tri dana pripreme za četvrtfinale Evropskog prvenstva "delfini" su iskoristili da u derbi protiv Mađarske uđu pripremljeni "kao puške" i da odigraju meč kakav su i hteli. Naravno - i da pobede velikog rivala.

Izabranici Dejana Savića poveli su 5:0, golman Branislav Mitrović je "spustio rampu" i severne komšije su potom do kraja meča kontrolisane na mirnom odstojanju.

Srpski golman, heroj trijumfa (11 odbrana iz 16 pokušaja) ostao je posle utakmice skroman i nije želeo da prihvata zasluge za uspeh, koje su velike kao što i brojevi govore.

"Mislim da je odbrana bila sjajna, to je zasluga cele ekipe a ja sam samo tu pohvatao neke šuteve", rekao je Mitrović.

"Negde sam i očekivao ovakav rasplet, jer smo bili mnogo odmorniji od njih. Oni su igrali osminu finala. Na početku smo svežinom napravili razliku i posle je održavali", dodao je on.

Da li su naši vaterpolisti "povukli ručnu" posle ubedljivog vođstva? 

"Neka ostane enigma da li smo stali ili nismo", dodao je Mitrović.

U periodu utakmice u kojoj su Mađari smanjivali razliku, selektor Savić video je elemente koje bi trebalo ispraviti pred polufinale, gde će rival "delfina" biti pobednik meča Hrvatska - Grčka.

"Sam početak je bio izuzetan u odbrani. Rezultat je to pokazao. Mađari su krenuli posle sa jakim presingom, imali dosta isključenja, ali su uspeli da dekoncentrišu naše igrače, da ih umaraju, pa smo imali loš procenat sa igračem više. To moramo da ispravimo u polufinalu", kratko je rekao selektor.

Kapiten Filip Filipović postigao je dva gola i takođe naglasio defanzivu i srpskog golmana. On je takođe izrekao opomenu pred polufinale.

"Imali smo sjajan početak, odbrana i Bane su imali zatvorenu roletnu. Kada imate takvu odbranu zadovoljstvo je igrati. Mogli smo i više, ne sviđa mi se što smo stali ali verujem da će biti bolje u polufinalu, jer tu nećemo imati pravo da stanemo", rekao je kapiten Filip Filipović.

Mladi Nikola Jakšić bio je prvi strelac ekipe, sa tri gola.

"Hteli smo da krenemo maksimalno ozbiljno i tako je bilo. Imali smo 5:0, održavali smo rezultat do kraja. Imaćemo snagu za polufinale ali neka se zna naš recept korak po korak".

Sledeći meč "delfini" će igrati u četvrtak, od 20.30 časova protiv Hrvata, "dužnika" sa Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar