"Господин 300" - Андрија Прлаиновић!

Андрија Прлаиновић ушао је у "Клуб 300". Толико је мечева одиграо за српску репрезентацију. "И Прле и Тихи у једном".

Остали спортови 25.07.2018 | 12:15
"Господин 300" - Андрија Прлаиновић!
Када одиграте једну утакмицу за државни тим у било ком спорту, то је већ велика ствар. Када одиграте 100 утакмица за национални тим своје земље, може се рећи да сте урадили велику и значајну ствар. А кад одиграте 300 утакмица... па ви сте легенда!

Андрија Прлаиновић, свакако, јесте легенда српског ватерпола и пре него што је "добацио" до ове бројке од 300 мечева за српски тим.

У српском тиму је од осамостаљења Србије, од 2006. године. Тада је заиграо на Европском првенству у Београду. Србија је освојила златну медаљу. Део је феноменалне генерације српског ватерпола која је апсолутно доминирала овим спортом последњих година.

Погледајте само овај податак: Прлаиновић је са репрезентацијом Србије освојио олимпијско злато(два пута олимпијску бронзу), два пута је био светски шампион (по једном ребро и бронза), четири пута је био европски шампион (по једном сребро и злато), има чак ДЕСЕТ освојених трофеја у Светској лиги... (поменимо и ово: једини је играч у Европи који је са четири различита клуба био првак Европе!).

Своју 300. утакмицу са капицом Србије одиграо је баш против Мађарске, великог, највећег ривала. И забележио је победу, у четвртфиналу Европског првенства у Барселони. У победи од 8:5 учествовао је голом.

Хм, не само голом. Имао је још две гол-асистенције, блокаде у одбрани, украдене (освојене) лопте. Милина га је имати у екипи. И "Прле и Тихи у једном", како је то једном сјајно приметио колега Дејан Стевовић, портпарол Ватерполо савеза Србије.

"Одлично је било, падови су нормални када имаш пет разлике. Имали су велику жељу да се врате, али смо све добро контролисали и та одбрана је све држала. Још два, три шута нису ушла, надам се да ће ући у полуфиналу. Само да задтжимо ову концентрацију, Бане је био феноменалан. Наших 15 моћних минута али одбрана све време солидна. Дуле Пијетловић, такође одличан, ма сви...", изјавио је Прлаиновић после школске победе над Мађарском.

Пре нешто више од годину дана прославио је свој 30. рођендан, а МОНДО га је позвао за интервју. Издвајамо одговор на једно питање.

С обзиром на то да је познат и као успешан спортиста и као човек који своја уверења и ставове износи и стоји иза њих, ово су три особине које посебно цени код људи:

"Племенитост, поштење и храброст. Поштујем и изузетно ценим људе од интегритета, који су независни у мишљењу и деловању, а то је данас, поготово у Србији, највећи луксуз. Све је мање и мање људи од интегритета, који мисле својом главом и који тако раде и причају", рекао је тада Прлаиновић.

ЛИЧНА КАРТА

Плавокоси ватерполиста рођен је 28. априла 1987. године у Дубровнику, али је одрастао у Херцег Новом. Из матичног Јадрана прешао је у београдски Партизан, потом у његовог највећег ривала Црвену звезду. Био је члан машинерије звана Про Реко. Када му је истекао други уговор у том италијанском клубу, потписао је уговор са мађарским шампионом Солноком, са којим је потом освојио титулу првака Европе. Отац је две девојчице, власник кафића у Београду...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар