Трамп спреман за договор с Ираном

Амерички предсједник Доналд Трамп оставио је отвореном могућност преговора о новом споразуму о денуклеаризацији Ирана.

Свијет 25.07.2018 | 10:19
Трамп спреман за договор с Ираном
Трамп је навео да Иран није иста земља, од како је он одлучио да повуче САД из нуклеарног споразума с Техераном, те је поручио да је спреман за договор, преноси агенција АП. 

“Видјећемо шта ће се догодити, али ми смо спремни да постигнемо прави договор, не договор који је направила претходна администрација, који је био катастрофа, рекао је Трамп, наводи агенција Реутерс. 

Трампов коментар о Ирану услиједио је након што је у недјељу запријетио иранском предсједнику Хасану Роханију да ће се суочити с "ужасним посљедицама" ако буде пријетио САД-у.

Ирански предсједник је упозорио Трампа, због његовог непријатељског односа према Техерану, да "Америка треба знати - рат с Ираном је мајка свих ратова".

Трамп је Тwиттеру налогу одговорио, великим словима, да уколико Иран пријети САД-у, та земља ће "претрпјети посљедице какве је само неколицина претрпјела кроз хисторију".

Ал Јазеера напомиње да се за мање од двије седмице очекује да америчка администрација почне с поновним увођењем санкција Ирану, које су укинуте према нуклеарном споразуму из 2015. године.

Извор: Фена

Коментари / 0

Оставите коментар