Tramp spreman za dogovor s Iranom

Američki predsjednik Donald Tramp ostavio je otvorenom mogućnost pregovora o novom sporazumu o denuklearizaciji Irana.

Svijet 25.07.2018 | 10:19
Tramp spreman za dogovor s Iranom
Tramp je naveo da Iran nije ista zemlja, od kako je on odlučio da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma s Teheranom, te je poručio da je spreman za dogovor, prenosi agencija AP. 

“Vidjećemo šta će se dogoditi, ali mi smo spremni da postignemo pravi dogovor, ne dogovor koji je napravila prethodna administracija, koji je bio katastrofa, rekao je Tramp, navodi agencija Reuters. 

Trampov komentar o Iranu uslijedio je nakon što je u nedjelju zaprijetio iranskom predsjedniku Hasanu Rohaniju da će se suočiti s "užasnim posljedicama" ako bude prijetio SAD-u.

Iranski predsjednik je upozorio Trampa, zbog njegovog neprijateljskog odnosa prema Teheranu, da "Amerika treba znati - rat s Iranom je majka svih ratova".

Tramp je Twitteru nalogu odgovorio, velikim slovima, da ukoliko Iran prijeti SAD-u, ta zemlja će "pretrpjeti posljedice kakve je samo nekolicina pretrpjela kroz historiju".

Al Jazeera napominje da se za manje od dvije sedmice očekuje da američka administracija počne s ponovnim uvođenjem sankcija Iranu, koje su ukinute prema nuklearnom sporazumu iz 2015. godine.

Izvor: Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar