Они "обрћу" милионе

Велика имена музичке индустрије главни део својих прихода убирају од турнеја, показује листа специјализованог америчког часописа Билборд на којој се налази 50 музичара са највишим приходом.

Занимљивости 25.07.2018 | 07:44
Они "обрћу" милионе
Према истраживању на врху листе зарада музичара у САД 2017. године налази се ирска група У2. 

Певач Боно и његова група су тако на територији Америке зарадили око 54,4 милиона долара, од чега 94 одсто зараде дошло од њихове гигантске турнеје, којом су на препуним стадионима обележили 30. годишњицу митског албума "Тхе Јосхуа Трее". 

У ери ширења стриминга и стагнације продаје албума турнеје генеришу 80 одсто прихода 50 музичара са највећом зарадом.

Звезда кантри музике Гарт Брукс (56) је на другом месту по заради према Билборду. 

Човек са каубојским шеширом је инкасирао 52,2 милиона долара прошле године у својој земљи, највише захваљујући великој турнеји започетој 2014. године. 

Група Металика се налази на трећој позицији са зарадом од 43,2 милиона долара.

Прва жена на овој листи - Лејди Гага и први репер - Кендрик Ламар, овогодишњи добитник Пулицерове награде, су по заради на шестом и тринаестом месту. 

Само два музичара који нису ишли на турнеје 2017. године налазе се на овој листи – краљ стриминга Дрејк који је 37. на листи са зарадом од 8,6 милиона долара преко онлајн платформи.

Ту је и Тејлор Свифт, која је 48. месту и чији главни приходи су дошли од продаје традиционалних ЦД-ова и преузимања њене музика са интернета. 

Комплетну листу можете прочитати овде.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар