ЛШ: Шоу Радоњића и Ебесилија, Звезда близу 3. кола!

Радоњић и Ебесилио блистали – Звезда са 3:0 путује у Литванију! Црвена звезда убедљиво је савладала Судуву у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона – 3:0 (2:0).  Новајлија Лоренцо Ебесилио купио је својим одличном потезима навијаче Звезде и показао да ће бити велико појачање, док је Немања Радоњић поново у "топ" форми. Пласман у наредну рунду је известан.  Звезда запуцала из свих оружја - слажу се коцкице за Лигу шампиона! Црвено-бели убедљивом и сигурном игром обезбедили миран реванш у Литванији – 3:0.

Фудбал 24.07.2018 | 22:45
ЛШ: Шоу Радоњића и Ебесилија, Звезда близу 3. кола!
Звезда је ухватила такмичарски ритам и одиграла најбољи меч ове сезоне!

Уиграније, брже и опасније него до сада деловали су фудбалери Владана Милојевића и по великом пљуску пред 23.218 навијача на стадиону "Рајко Митић" - остварили су убедљиву победу против Судуве и дошли надомак пласмана у 3. коло квалификација за Лигу шампиона.

Литвански представник шокирао је АПОЕЛ пре две недеље што је био довољан сигнал Црвеној звезди да озбиљно приступи овом мечу и да из свих сила нападне ривала.

После првих 90 минута двомеча уз голове Лоренца Ебесилија у 23, односно Немање Радоњића у 35. и 58. минуту:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА -  СУДУВА 3:0 (2:0)

Гости су покушавали да на почетку меча "убију темпо" честим лежањем на трави да би Звезда покушавала да га подигне шутевима из даљине који су будили навијаче... 

"Плесао" је новајлија Ебесилио који је деловао много спремније него на свом дебију у дресу Звезде, па је "жабицом" у 23. минуту први пут чуо аплаузе домаће публике која га је награђивала и за велики допринос у одбрани, да би потом његов шоу помало и "украо" Немања Радоњић.

Прво је Звездин бисер у 35. минуту испратио акцију Бена, Стојковића и Милића да одбитак забије у мрежу, да би у 58. мајсторским ударцем "поцепао мрежу" голмана Кардума.

Читав меч је инсистирао Радоњић на "солирању", што је можда и нервирало публику, често је шутирао веома непрецизно у ситуацијама када је могао да дода, али нико му ништа није смео да замери када је пројектилом после ослобађања од чувара - донео трећи гол.

Одличан меч одиграо је и Ел Фарду Бен, што се неће видети кроз статистику, а већ на старту сезоне добра вест за Милојевића јесте да се одлично разуме са Ебесилијом.

Њих двојица су вечерас били веома расположени у креацији, одбрани се поткрала само једна грешка - када је Вежевичијус побегао Дегенеку, док је због обилног крварења из носа из игре морао Крстичић. Њега је заменио Јованчић и одиграо веома добру утакмицу.

Звезда ће за осам дана (1. август) у Маријамполу бранити ову предност из првог меча, а на Владану Милојевићу је сигурно задатак да спусти еуфорију и не дозволи својим играчима да "полете" након ове утакмице и да већ мисле о Легији или Спартак Трнави.

Звезда је бржа, покретљивија, јача - спремна за велика дела. Способна и амбициозна да поново нападне групну фазу. Овога пута Лиге шампиона. Екипа Владана Милојевића је вечерас запуцала из свих оружја на стадиону Рајко Митић, показала да поседује тимски, али и индивидуални квалитет да се ухвати у коштац са високим циљевима овог лета. Дефинитивно је довела вансеријског креатора игре у виду Лоренца Ебесилија, који као да је додатно мотивисао Немању Радоњића да уђе у такмичење са самим собом и на ефикасан начин отвори европско лето. Судува је испраћена са три гола у мрежи, која су више него довољна да српски шампион одигра миран реванш за осам дана у Литванији - 3:0 (2:0).

Голови Ебесилија и Радоњића у првом полувремену у потпуности су разбили Судувину дефанзивну концепцију, после чега је остало само да се у другом полувремену крунише доминација на терену. А то је на изузетно убојит начин урадио надахнути репрезентативац Србије у 58. минуту и подигао највећи српски стадион на ноге.

Апсолутно у праву били су Владан Милојевић и његов помоћник Милан Косановић када су говорили да Лоренцо Ебесилио треба да надође кроз утакмице. Вечерас је деловао свежије и покретљивије, а да је поново „у љубави“ са лоптом било је јасно већ после неколико минута игре, када је почео да повезује линије тима и оптерећује противника. Какав је мајстор било је јасно у 23. минут, када је хирушки прецизном лепотицом погодио место које се не брани на голу Судуве. Звездина публика га је овацијама са терена у 64. минуту, када је Милојевић одучуо да му сачува свежине за наредне утакмице.

Сваки игач играч понаособ у екипи српског шампиона је направио искорак у игри у односу на двомеч са Спартаксом. Најпре на физичком плану, а онда су и они тактички и технички детаљи на терену одрађивани на лакши начин.

Формација са Немањом Милићем као најистуренијим играчем показала се као апсолутни погодак стручног штаба Црвене звезде. Некадашњи играч Спартака из Суботице је великом борбом и снажним дуелима физичкиу доста измучио противничке дефанзивце и реметио им концетрацију, што су други играчи из другог плана искористили да нокаутирају противника. Да је имао и мало среће могао је до заслуженог гола. Овако био је заслужан да Немања Радоњић отвори паљбу по голу ривала.

Да је створен да до екстазе подиже Звездину публику изузетно брзи Нишлија је показао на старту другог полувремена, када је и дефинитивно разрешио и ону најмању дилему по питању крајњег исхода меча. Још у пријему је Радоњић „слагао“ противничког играча, избацио га из игре, а онда у стилу великих мајстора послао пројектил под пречку гола немоћног Ивана Кардума.

Мохамед Ел Фарду Бен је још једном био један од играча који су из сенке креирали Звездину игру. Био је зачетник обе акције код прва два гола српског шампиона. Код првог је навукао противничке играче код корнера и оставио лопту испред добро постављено Ебесилија, док је код другог правовремено пружио лопту у фор за Филипа Стојковића.

Невероватно важан посао одрадио је Бранко Јовичић, који је стизао да поквари сваки покушај крације протвиника. Неуморно је стизао да покрије сваки део терена, прикључивао се и да помогне последњој линији, али и да се нађе иза леђа екипе у нападачким акцијама. Иза њега је хладан као шприцер био Вујадин Савић, а значајан напредак у игри показао је и Милош Дегенек, који је имао задатак да у корену сече сваки покушај Рубена Сисилија и у томе константно успевао.

Црвена звезда је вечерас одисала мироноћом у сваком моменту. Није јурила ни при резултату 0:0. Чекала је и знала да ће се противник сам отворити и спустити гард, а онда је уследио брз нокаут. Коцкице за Лигу шампиона се полако отварају, а остало је да се у подједнако мирном ритму посложе на прави начин.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СУДУВА 3:0
/Ебесилио 23, Радоњић 35, 58/

Београд
Стадион: „Рајко Митић“
Гледалаца: 23.218
Судија: Бастијан Денкерт (Немачка)
Жути картон: Јовичић (Црвена звезда)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић – Јовичић, Ебесилио (од 64. Јевтовић), Крстичић (од 36. Јованчић) – Милић, Радоњић (од 77. минута Гобељић) – Бен. Резерве: Поповић, Мелег, Павков, Бабић, Јованчић, Јевтовић, Гобељић. Тренер: Владан Милојевић.

СУДУВА: Кардум – Шврљуга, Леимонас, Јанкаускас, Живановић, Славицкас – Асеведо, Матулевичијус (од 80. Гајдучик), Вербицкас – Топчагић (од 8. Везевичијус), Сисилија. Резерве: Александров Ридли, Чиникас, Гајдучик, Исода, Финклер, Дјабал, Вежевичијус. Тренер: Владимир Чебурин.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар