LŠ: Šou Radonjića i Ebesilija, Zvezda blizu 3. kola!

Radonjić i Ebesilio blistali – Zvezda sa 3:0 putuje u Litvaniju! Crvena zvezda ubedljivo je savladala Suduvu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona – 3:0 (2:0).  Novajlija Lorenco Ebesilio kupio je svojim odličnom potezima navijače Zvezde i pokazao da će biti veliko pojačanje, dok je Nemanja Radonjić ponovo u "top" formi. Plasman u narednu rundu je izvestan.  Zvezda zapucala iz svih oružja - slažu se kockice za Ligu šampiona! Crveno-beli ubedljivom i sigurnom igrom obezbedili miran revanš u Litvaniji – 3:0.

Fudbal 24.07.2018 | 22:45
LŠ: Šou Radonjića i Ebesilija, Zvezda blizu 3. kola!
Zvezda je uhvatila takmičarski ritam i odigrala najbolji meč ove sezone!

Uigranije, brže i opasnije nego do sada delovali su fudbaleri Vladana Milojevića i po velikom pljusku pred 23.218 navijača na stadionu "Rajko Mitić" - ostvarili su ubedljivu pobedu protiv Suduve i došli nadomak plasmana u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Litvanski predstavnik šokirao je APOEL pre dve nedelje što je bio dovoljan signal Crvenoj zvezdi da ozbiljno pristupi ovom meču i da iz svih sila napadne rivala.

Posle prvih 90 minuta dvomeča uz golove Lorenca Ebesilija u 23, odnosno Nemanje Radonjića u 35. i 58. minutu:

CRVENA ZVEZDA -  SUDUVA 3:0 (2:0)

Gosti su pokušavali da na početku meča "ubiju tempo" čestim ležanjem na travi da bi Zvezda pokušavala da ga podigne šutevima iz daljine koji su budili navijače... 

"Plesao" je novajlija Ebesilio koji je delovao mnogo spremnije nego na svom debiju u dresu Zvezde, pa je "žabicom" u 23. minutu prvi put čuo aplauze domaće publike koja ga je nagrađivala i za veliki doprinos u odbrani, da bi potom njegov šou pomalo i "ukrao" Nemanja Radonjić.

Prvo je Zvezdin biser u 35. minutu ispratio akciju Bena, Stojkovića i Milića da odbitak zabije u mrežu, da bi u 58. majstorskim udarcem "pocepao mrežu" golmana Karduma.

Čitav meč je insistirao Radonjić na "soliranju", što je možda i nerviralo publiku, često je šutirao veoma neprecizno u situacijama kada je mogao da doda, ali niko mu ništa nije smeo da zameri kada je projektilom posle oslobađanja od čuvara - doneo treći gol.

Odličan meč odigrao je i El Fardu Ben, što se neće videti kroz statistiku, a već na startu sezone dobra vest za Milojevića jeste da se odlično razume sa Ebesilijom.

Njih dvojica su večeras bili veoma raspoloženi u kreaciji, odbrani se potkrala samo jedna greška - kada je Veževičijus pobegao Degeneku, dok je zbog obilnog krvarenja iz nosa iz igre morao Krstičić. Njega je zamenio Jovančić i odigrao veoma dobru utakmicu.

Zvezda će za osam dana (1. avgust) u Marijampolu braniti ovu prednost iz prvog meča, a na Vladanu Milojeviću je sigurno zadatak da spusti euforiju i ne dozvoli svojim igračima da "polete" nakon ove utakmice i da već misle o Legiji ili Spartak Trnavi.

Zvezda je brža, pokretljivija, jača - spremna za velika dela. Sposobna i ambiciozna da ponovo napadne grupnu fazu. Ovoga puta Lige šampiona. Ekipa Vladana Milojevića je večeras zapucala iz svih oružja na stadionu Rajko Mitić, pokazala da poseduje timski, ali i individualni kvalitet da se uhvati u koštac sa visokim ciljevima ovog leta. Definitivno je dovela vanserijskog kreatora igre u vidu Lorenca Ebesilija, koji kao da je dodatno motivisao Nemanju Radonjića da uđe u takmičenje sa samim sobom i na efikasan način otvori evropsko leto. Suduva je ispraćena sa tri gola u mreži, koja su više nego dovoljna da srpski šampion odigra miran revanš za osam dana u Litvaniji - 3:0 (2:0).

Golovi Ebesilija i Radonjića u prvom poluvremenu u potpunosti su razbili Suduvinu defanzivnu koncepciju, posle čega je ostalo samo da se u drugom poluvremenu kruniše dominacija na terenu. A to je na izuzetno ubojit način uradio nadahnuti reprezentativac Srbije u 58. minutu i podigao najveći srpski stadion na noge.

Apsolutno u pravu bili su Vladan Milojević i njegov pomoćnik Milan Kosanović kada su govorili da Lorenco Ebesilio treba da nadođe kroz utakmice. Večeras je delovao svežije i pokretljivije, a da je ponovo „u ljubavi“ sa loptom bilo je jasno već posle nekoliko minuta igre, kada je počeo da povezuje linije tima i opterećuje protivnika. Kakav je majstor bilo je jasno u 23. minut, kada je hiruški preciznom lepoticom pogodio mesto koje se ne brani na golu Suduve. Zvezdina publika ga je ovacijama sa terena u 64. minutu, kada je Milojević odučuo da mu sačuva svežine za naredne utakmice.

Svaki igač igrač ponaosob u ekipi srpskog šampiona je napravio iskorak u igri u odnosu na dvomeč sa Spartaksom. Najpre na fizičkom planu, a onda su i oni taktički i tehnički detalji na terenu odrađivani na lakši način.

Formacija sa Nemanjom Milićem kao najisturenijim igračem pokazala se kao apsolutni pogodak stručnog štaba Crvene zvezde. Nekadašnji igrač Spartaka iz Subotice je velikom borbom i snažnim duelima fizičkiu dosta izmučio protivničke defanzivce i remetio im koncetraciju, što su drugi igrači iz drugog plana iskoristili da nokautiraju protivnika. Da je imao i malo sreće mogao je do zasluženog gola. Ovako bio je zaslužan da Nemanja Radonjić otvori paljbu po golu rivala.

Da je stvoren da do ekstaze podiže Zvezdinu publiku izuzetno brzi Nišlija je pokazao na startu drugog poluvremena, kada je i definitivno razrešio i onu najmanju dilemu po pitanju krajnjeg ishoda meča. Još u prijemu je Radonjić „slagao“ protivničkog igrača, izbacio ga iz igre, a onda u stilu velikih majstora poslao projektil pod prečku gola nemoćnog Ivana Karduma.

Mohamed El Fardu Ben je još jednom bio jedan od igrača koji su iz senke kreirali Zvezdinu igru. Bio je začetnik obe akcije kod prva dva gola srpskog šampiona. Kod prvog je navukao protivničke igrače kod kornera i ostavio loptu ispred dobro postavljeno Ebesilija, dok je kod drugog pravovremeno pružio loptu u for za Filipa Stojkovića.

Neverovatno važan posao odradio je Branko Jovičić, koji je stizao da pokvari svaki pokušaj kracije protvinika. Neumorno je stizao da pokrije svaki deo terena, priključivao se i da pomogne poslednjoj liniji, ali i da se nađe iza leđa ekipe u napadačkim akcijama. Iza njega je hladan kao špricer bio Vujadin Savić, a značajan napredak u igri pokazao je i Miloš Degenek, koji je imao zadatak da u korenu seče svaki pokušaj Rubena Sisilija i u tome konstantno uspevao.

Crvena zvezda je večeras odisala mironoćom u svakom momentu. Nije jurila ni pri rezultatu 0:0. Čekala je i znala da će se protivnik sam otvoriti i spustiti gard, a onda je usledio brz nokaut. Kockice za Ligu šampiona se polako otvaraju, a ostalo je da se u podjednako mirnom ritmu poslože na pravi način.

CRVENA ZVEZDA – SUDUVA 3:0
/Ebesilio 23, Radonjić 35, 58/

Beograd
Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 23.218
Sudija: Bastijan Denkert (Nemačka)
Žuti karton: Jovičić (Crvena zvezda)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Ebesilio (od 64. Jevtović), Krstičić (od 36. Jovančić) – Milić, Radonjić (od 77. minuta Gobeljić) – Ben. Rezerve: Popović, Meleg, Pavkov, Babić, Jovančić, Jevtović, Gobeljić. Trener: Vladan Milojević.

SUDUVA: Kardum – Švrljuga, Leimonas, Jankauskas, Živanović, Slavickas – Asevedo, Matulevičijus (od 80. Gajdučik), Verbickas – Topčagić (od 8. Vezevičijus), Sisilija. Rezerve: Aleksandrov Ridli, Činikas, Gajdučik, Isoda, Finkler, Djabal, Veževičijus. Trener: Vladimir Čeburin.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar