Федерер држи негативни рекорд - слиједе Надал, Ђоковић...!

Роџер Федерер важи за једног од најбољих тенисера свих времена, али такође држи и један негативни рекорд, који је ипак логичан след околности.

Тенис 27.07.2018 | 14:30
Федерер држи негативни рекорд - слиједе Надал, Ђоковић...!
Федерер је освојио чак 98 титула, што је рекорд само по себи, али то није једино чиме се Швајцарац 'прославио'.

Он је у финалима турнира поражен чак 51 пут, што је убедљиво највише од свих играча на АТП туру.

Иза њега је шпански тенисер Рафаел Надал, тренутно први тенисер света, са 36 пораза у финалима, док је са пет мање (31) на трећем месту ове листе Србин Новак Ђоковић. 

Давид Ферер (25) је иза њих, после долазе Енди Мари (22), Гаел Монфис (20) и Томаш Бердих (18), док је недалеко од њих на листи и Марин Чилић са 14 пораза у финалним мечевима турнира. 

Жилијен Бенето има и посебан рекорд, јер је у периоду од 2008-2014. године успео да буде поражен у свих 10 АТП финала турнира на којима је наступао. 

Федерер можда држи овај негативни рекорд, али га он не оспорава много, и у неку руку чак и доприноси његовој величини, када се види колики је број финала играо.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СТАТИСТИКА ГЛУПОСТИ

27.07.2018 17:02

, Јасно је да Федерер има 65% добијених финала, Надал и Дјоковиц имају јос бољи проценат. По овом рацунању најуспјеснији је неко ко није играо финале, тај нема пораза. Дивим се аутору ових података, мозе конкурисати за глупост године!

ОДГОВОРИТЕ