Federer drži negativni rekord - slijede Nadal, Đoković...!

Rodžer Federer važi za jednog od najboljih tenisera svih vremena, ali takođe drži i jedan negativni rekord, koji je ipak logičan sled okolnosti.

Tenis 27.07.2018 | 14:30
Federer drži negativni rekord - slijede Nadal, Đoković...!
Federer je osvojio čak 98 titula, što je rekord samo po sebi, ali to nije jedino čime se Švajcarac 'proslavio'.

On je u finalima turnira poražen čak 51 put, što je ubedljivo najviše od svih igrača na ATP turu.

Iza njega je španski teniser Rafael Nadal, trenutno prvi teniser sveta, sa 36 poraza u finalima, dok je sa pet manje (31) na trećem mestu ove liste Srbin Novak Đoković. 

David Ferer (25) je iza njih, posle dolaze Endi Mari (22), Gael Monfis (20) i Tomaš Berdih (18), dok je nedaleko od njih na listi i Marin Čilić sa 14 poraza u finalnim mečevima turnira. 

Žilijen Beneto ima i poseban rekord, jer je u periodu od 2008-2014. godine uspeo da bude poražen u svih 10 ATP finala turnira na kojima je nastupao. 

Federer možda drži ovaj negativni rekord, ali ga on ne osporava mnogo, i u neku ruku čak i doprinosi njegovoj veličini, kada se vidi koliki je broj finala igrao.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

STATISTIKA GLUPOSTI

27.07.2018 17:02

, Jasno je da Federer ima 65% dobijenih finala, Nadal i Djokovic imaju jos bolji procenat. Po ovom racunanju najuspjesniji je neko ko nije igrao finale, taj nema poraza. Divim se autoru ovih podataka, moze konkurisati za glupost godine!

ODGOVORITE